dimecres, 31 de desembre del 2008

Dones en Xarxa arriba a Sant Joan Despí

dimecres, 31 de desembre del 2008 0
El passat 17 de desembre es va signar un conveni entre l’Ajuntament de Sant Joan Despí i l’associació Dones en Xarxa per tal de desenvolupar el projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes.

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i la presidenta de Dones en Xarxa, l’escriptora catalana Gemma Lienas, es van reunir a la seu del mateix ajuntament i, en presència de membres de Dones Despí, van procedir a la signatura de dit conveni.

Dones en Xarxa és una associació sense ànim de lucre que neix l’any 2004 d’un grup de dones feministes i progressistes liderat per Gemma Lienas i la periodista Montserrat Boix. El seu objectiu principal és el de mostrar la veu de les dones catalanes a l’opinió pública general i apoderar-les a través de les noves tecnologies.

Per a aquest fi, Dones en Xarxa crea un lloc web amb l’ànim de fer xarxa, ser punt de trobada, espai de reflexió i altaveu d’iniciatives de les dones catalanes. Inicialment, la pàgina s’allotja dins Mujeres en Red, un dels portals feministes més importants de la web.

Al 2006, Dones en Xarxa amplia el seu camp d’actuació i comença a impulsar accions d’intervenció social directa amb les dones. Aquí és on s’emmarca el projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes, l’objectiu del qual és fomentar l’ús d’Internet entre les dones com a una eina de comunicació, de relació i de participació en l’exercici de la ciutadania per tal de superar l’exclusió digital per raó de gènere.

La part pràctica del projecte es desenvolupa a diferents municipis del Baix Llobregat i del Vallès Occidental a través d’un seguit de tallers i xerrades divulgatives. Les xerrades Dona, la xarxa va amb tu i La xarxa, un espai de participació pretenen sensibilitzar les dones sobre la importància de ser-hi a la xarxa no solament com a consumidores d’informació, sinó també com a creadores de continguts. Els tallers Dona, connecta’t i Activisme 2.0 ofereixen formació a les dones per aprendre a navegar, a fer servir el correu electrònic, a buscar notícies i a participar de forma activa a Internet a través de les eines de la web 2.0.

Amés, cadascun dels municipis participants en el projecte (entre els quals, ja s’inclou Sant Joan Despí) gaudeix d’un espai propi a la pàgina web de Dones en Xarxa en forma de web local, on es destaquen les notícies i els esdeveniments que fan referència a les dones de la zona. L’objectiu final d’aquest projecte és que les dones utilitzin els coneixements adquirits en els tallers per relacionar-se i expressar-se a través de la nostra pàgina web i, així, constituir una xarxa de xarxes locals a tota Catalunya.

PUBLICAT A DONES DE SANT JOAN DESPÍ EN XARXA

dissabte, 6 de desembre del 2008

Tallers a Badia

dissabte, 6 de desembre del 2008 0
Dones en Xarxa va impartir tallers d'Internet a les dones de Badia del Vallès.

- Un Dona Connecta't, d'iniciació a Internet, entre el 24 d'octubre i el 14 de novembre del 2008, en 4 sessions, de 10 a 11:30 hores, en el que van participar 11 dones.

- I un Activisme 2.0, d'introducció a la web 2.0, entre el 21 de novembre i el 5 de desembre del 2008, en 3 sessions, de 10 a 12 hores, en el que van participar 9 dones.

Ambdós tallers van ser realitzats a l'Aula d'Informàtica de l'edifici El Molí.

Fotos d'El Molí:


Fotos de les classes:


Fotos d'algunes de les alumnes:

dimecres, 3 de desembre del 2008

Tallers a Castelldefels

dimecres, 3 de desembre del 2008 0
Dones en Xarxa va impartir tallers d'Internet a les dones de Castelldefels.

- Un Dona Connecta't, d'iniciació a Internet, entre el 28 d'octubre i l'11 de novembre del 2008, en 3 sessions, de 10 a 12 hores, en el que van participar 6 dones.

- I un Activisme 2.0, d'introducció a la web 2.0, entre el 18 de novembre i el 2 de desembre del 2008, en 3 sessions, de 10 a 12 hores, en el que van participar 7 dones.

Ambdós tallers van ser realitzats a l'Aula de Formació del Cibercast.

Fotos del Cibercast:


Fotos de les classes:


Fotos d'algunes de les alumnes:



 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket