dilluns, 23 de novembre del 2009

El "Bloc de Gatona" celebra el seu primer aniversari

dilluns, 23 de novembre del 2009 0
Una de les dones blogueres de Cervelló està de celebració. I, per extensió, la resta de la blogosfera! El blog de la Glòria, coneguda en el món offline com a Trini Solé, compleix un any, i la seva autora ha decidit commemorar aquesta fita amb el sorteig d’una bossa de tela plegable confeccionada per ella mateixa i estampada amb un dibuix de Lia & Cía.

Si has visitat el Bloc de Gatona alguna vegada (o ets un o una dels seus 36 fidels seguidors/ores), sabràs que la Glòria col·labora regularment amb aquesta petita empresa de disseny. La confecció és una de les seves passions però, de segur, no és l’única. Si navegues per l’arxiu o les etiquetes del blog, trobaràs entrades dedicades a les manualitats, la pintura, el dibuix o la literatura, entre altres. Per a la cuina ha hagut de crear un altre blog, ja que aquest se li quedava petit.

També s’ha convertit en una experta en el camp audiovisual. Compta amb el seu propi Canal de YouTube, al qual s’hi pot accedir des d’una barra de vídeo del seu blog. I és una de les orgulloses participants a la primera edició del vídeo-festival per dones Femitic, que ha organitzat enguany Dones en Xarxa.

La seva implicació en les activitats de la nostra associació és remarcable. Precisament va ser a través d’un dels nostres tallers, l’Activisme 2.0, que la Glòria va saber, per primera vegada, què era un blog. Va ser amor a primera vista. Pocs dies després de la primera sessió, ja estava engrescada amb la seva pròpia bitàcola, que aniria enriquint amb el pas del temps a mesura que adquiria més coneixements.

Com a bloguera entusiasta i defensora de tot allò web 2.0, no podia faltar tampoc a les trobades de dones blogueres que organitza Dones en Xarxa bi-mensualment, el Beers & Blogs per a Dones. Cal destacar, també, el nombre de dones que s’han animat a crear el seu propi blog gràcies al suport i els ànims de la Glòria. La Sole Nicolau, de Sant Andreu de la Barca, o l’Angelina Galvany, de Vilanova, són només dues d’elles.

I què hauria estat d’ARTísTICa, la comunitat de dones artistes creada per Dones en Xarxa, que va celebrar la seva primera exposició a Cervelló al maig d’aquest any, sense la Glòria? Senzillament, no hauria estat possible. La Glòria no és només una usuària activa (i molt) d’Internet: és tota una dinamitzadora!

Si fa un any la Glòria ens comentava que, gràcies al seu blog, havia trobat "sentit a les petites coses de la rutina diària, a les que abans no els hi donava importància" i que es sentia "realitzada" i "feliç", ara ha de sentir-se encara més pletòrica ja que, durant els últims dotze mesos, ha aconseguit acumular un gran nombre de regals enviats pels seus lectors i lectores (i que els mostra, evidentment, en el seu blog).

Això és, precisament, el que li aporta una major satisfacció: la gent que la visita, que la llegeix, que la segueix, que participa amb ella en projectes col·laboratius online... en definitiva, els nous amics i amigues d’arreu d’Espanya i de tot el món que ha conegut gràcies a la seva bitàcola i que, cada vegada que li deixen un comentari, l’omplen d’alegria. I amb el sorteig del seu primer aniversari, els hi dóna les gràcies.

I nosaltres, Dones en Xarxa, li donem les gràcies a ella i ens unim a la seva celebració amb aquest petit homenatge en forma d’article.

- Si vols participar en el sorteig del Bloc de Gatona, entra al blog abans del 20 de desembre i deixa un comentari. I recorda que també pots trobar a la Glòria al Facebook!

PUBLICAT A DONES DE CERVELLÓ EN XARXA

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket