divendres, 30 de setembre del 2011

Avui finalitza la primera fase del concurs Femitic

divendres, 30 de setembre del 2011 0
Avui, 30 de setembre, a les 12 de la nit, finalitza la primera fase del festival de vídeos i fotos realitzats per dones Femitic: la d’enviament de vídeos i fotos.

Com és habitual durant aquests últims dies, l’organització del concurs està rebent una gran quantitat de treballs i estem fent tot el possible per atendre els vostres e-mails amb celeritat.

Amb tot, recordeu que el procés d’acceptació i publicació d’un vídeo o fotografia és relativament complex i, per tant, us demanem que tingueu paciència.

Tots els vídeos i les fotografies que hagin arribat abans de les 12 de la nit d’avui i que compleixin les bases del concurs seran publicats en la nostra web durant els propers dies. Aquelles obres que arribin més tard, no seran considerades i, per tant, no participaran en el concurs.

Molt aviat us informarem també sobre l’inici de la segona fase del Femitic: la de votacions populars.

PUBLICAT A FEMITIC

dijous, 29 de setembre del 2011

Mar Juan parlarà d’agricultura i tecnologia al VIII Còctels & Blocs

dijous, 29 de setembre del 2011 0
Dones en Xarxa ha convidat a la Mar Juan Fernández-Pacheco per explorar, durant la vuitena edició del Còctels & Blocs, un tema poc conegut i de caire tradicionalment masculí : el de l’agricultura.

La Mar, nascuda a Barcelona fa 45 anys, és tècnica superior en informàtica de gestió i, des del 2001, treballa al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya com a Directora de Projectes.

S’ha encarregat de diferents iniciatives dins de tots els àmbits del Departament, sent responsable dels projectes de la Direcció General de Pesca, la Subdirecció General d’Agricultura i dels Sistemes d’Informació Geogràfica.

Si voleu venir a escoltar-la, apunteu-vos aquesta cita a la vostra agenda : dijous, 13 d’octubre, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano (Ronda Universitat, núm. 35) de Barcelona.

Com sempre, les begudes aniran a càrrec de cadascuna de les participants i Dones en Xarxa procurarà el pica-pica. Per confirmar la vostra assistència, envieu un e-mail a donesenxarxa@donesenxarxa.cat amb assumpte VIII Còctels & Blocs, o responeu a través de l’esdeveniment que hem creat a Facebook.

I, per anar obrint boca, la pròpia Mar ens explica, a continuació, la seva trajectòria i la seva visió d’aquest món:

Agricultura i tecnologia, un repte en un món masculí

Des de l’inici de la història el paper de la dona a l’agricultura ha estat fonamental. Des de sempre la dona ha estat el sostén de la família : els homes sortien a caçar per alimentar-se mentre la dona cuidava dels nens i nenes. Però, poc a poc, les dones varen anar descobrint una nova forma d’aconseguir aliments. Quan la humanitat passa de ser nòmada a sedentària aquest paper es potencia : primer tan sols recol·lectant fruits i, després, treballant la terra.

Tot i que la feina de la dona al món agrari sempre ha estat fonamental (tant col·laborant amb l’home en les tasques del camp, com ocupant-se dels animals o anant a vendre als mercats) tradicionalment la història ha deixat a les dones en un segon pla per ser considerades aquestes tasques com una labor masculina. L’esforç de la dona per a fer-se veure ha estat molt gran.

I està clar que en els nostres dies la situació no ha canviat gaire: els sindicats agraris, les reunions participatives amb el sector, els consells rectors i directius de les cooperatives i societats agràries, tenen sempre una baixa participació femenina.

Però quan ens acostem a la tecnologia i les innovacions aplicades a aquest camp, les estadístiques del nombre de tècnics entre homes i dones comencen a variar. I es la dona qui pren un paper important o, si més no, molt més igualat.

Veritablement, la meva ignorància en el mon agrícola i de la industria que l’envolta era total. I quan a l’any 2002 surt l’encàrrec de fer un nou registre vitivinícola que reguli des del cep a l’ampolla, es planteja un autèntic repte de mescla de coneixements, passant des del sector primari, per l’elaboració del vi, fins a aquella botella etiquetada amb un número que ens indica la seva procedència.

I per acabar d’arrodonir aquesta ja complexa traçabilitat, el lligam a una regulació amb una normativa Europea estricta on cada pam de plantació de vinya queda regulat, controlat i fiscalitzat.

El procés per arribar a tenir una de les millors eines del món, en matèria d’administració pública, que reguli un cultiu tant important com la vinya, va ser una de les experiències professionals més complertes que havia viscut.

Passar de ser una tècnica en informàtica a convertir-me en una gran coneixedora dels processos vitivinícoles per a poder construir tecnologia enfocada a l’ús pels pagesos, cellers i denominacions d’origen, on aquests siguin usuaris de les seves pròpies dades, de les seves pròpies parcel·les i que els ajudi a millorar la qualitat dels productes, segueix estant a dia d’avui una de les feines més enriquidores en les que segueixo treballant.

L’Elena Gómez del Pozuelo va dir en aquest mateix fòrum : "Troba una feina que t’agradi i no hauràs de treballar mai". I si bé s’han de fer altres projectes que no deixen també de ser altament interessants, aquesta ha passat a ser una ocupació en la que cada dia que hi treballo es converteix en un hobby i un plaer.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimecres, 28 de setembre del 2011

Dia Internacional de la Despenalització de l’Avortament

dimecres, 28 de setembre del 2011 0

A continuació, us oferim el vídeo de l’entrevista que Dones en Xarxa va realitzar a la presidenta de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB), Maria Ferrero :


I, per acabar, el vídeo de l’entrevista realitzada a Montserrat Roset, membre de Ca La Dona, entitat responsable de la web Educació Afectiva i Sexual :

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimarts, 13 de setembre del 2011

El 30 de setembre finalitza el termini de presentació d’obres a Femitic

dimarts, 13 de setembre del 2011 0
Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació sense ànim de lucre Dones en Xarxa, arriba a la seva recta final.

El proper 30 de setembre finalitzarà el termini per enviar vídeos i fotos a concurs. Recorda que, enguany, els 8.000 euros en premis es repartiran en quatre categories: Vídeo i TICs, Vídeo i Àmbit laboral, Foto i TICs, i Foto i Àmbit laboral.

Consulta les bases del concurs per a més informació sobre el funcionament del mateix. I no deixis de visitar el bloc oficial de Femitic, on trobaràs recursos, consells i idees per a la realització dels teus vídeos i fotografies.

El compte enrere està activat. No deixis passar l’oportunitat de mostrar la teva creativitat. Participa!

PUBLICAT A FEMITIC

divendres, 9 de setembre del 2011

Alícia Domínguez : “El meu barri és Internet”

divendres, 9 de setembre del 2011 0
La conferenciant en el darrer Còctels & Blocs va ser Alícia Domínguez, integrant de l’acampada Barcelona i del moviment #15M, present en els diferents actes i convocatòries des de la comissió de comunicació.

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket