diumenge, 31 de maig del 2009

La primera exposició d’obres d’art creades per dones de Dones en Xarxa és un éxit

diumenge, 31 de maig del 2009
El passat dilluns, 25 de maig, es va inaugurar, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Cervelló, la primera exposició d’obres artístiques creades exclusivament per dones de Dones en Xarxa.

L’acte va començar a les sis de la tarda i va congregar a moltes de les vint-i-cinc dones artistes participants, amés d’uns quants curiosos i aficionats a l’art de diverses edats.

També es va comptar amb la presència de la Regidora de Serveis a la Persona i Participació Ciutadana de Cervelló, la senyora Sílvia Muñoz, i l’Agent d’Igualtat del municipi, Rosa Mela. La Regidora de Cultura, la senyora Rosaura Serra, es va perdre la presentació incial degut a l’allargament d’una reunió, però va arribar a temps per a conèixer a algunes de les participants. Els que van faltar, degut a compromisos diversos, van ser l’alcalde de Cervelló, el senyor Angelino Maestro, i la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría.

Totes les persones que no van poder assistir a la inauguració encara tenen oportunitat de visitar l’exposició, ja que romandrà oberta al públic de dilluns a divendres, de 14 a 20:30 hores, i els dimecres i dissabtes, de 10 a 14 hores, fins el 5 de juny de 2009.

Allà trobaran una cinquantena d’obres diverses creades per dones de Barcelona, Cervelló, Corbera, Cornellà, Esplugues i Sant Andreu de la Barca. Els treballs presentats consisteixen en pintures a l’oli, a l’aquarel·la, amb tinta, en acrílic i sobre fusta; també una escultura de terracota, poesia i distintes manualitats.

Després d’agraïr a tots els presents el seu interès i, especialment, a les dones artistes per la seva participació, es va procedir a presentar el projecte. Aquesta presentació va anar a càrrec de la co-organitzadora de l’event, Trinitat Solé, que també va exposar algunes de les seves obres.

A continuació, Patrícia Fernàndez, tallerista de Dones en Xarxa i co-organitzadora de l’acte, va presentar la pàgina web oficial d’ARTísTICa, que és el nom que ha rebut el projecte. Aquest lloc web està pensat per a que totes les dones artistes de Catalunya puguin mostrar la seva creativitat de manera ràpida, senzilla, gratuïta i universal, amés de facilitar la comunicació i l’intercanvi d’experiències entre elles.

Sílvia Muñoz es va mostrar satisfeta amb la feina feta i va animar a totes les dones involucrades a cotinuar nodrint el seu art. En la mateixa línia va anar el discurs de Laia Barrios que, en representació de la coordinació de Dones en Xarxa, va agraïr a les dones la seva presència i va ajudar a que l’acte resultés un èxit.

Tot seguit, la festa es va traslladar al bar de l’Ateneu de Cervelló, on es va brindar amb cava i es va continuar la xerrada enmig d’un pica-pica.

Aquesta ha estat una experiència pilot d’intentar conjugar l’art amb les noves tecnologies i esperem poder repetir-la periòdicament en distints municipis de Catalunya. Mentrestant, no deixeu de visitar la pàgina web d’ARTísTICa, on podreu gaudir de l’art a través dels ulls de les dones.

Aquí teniu la llista de dones participants a l’exposició ARTísTICa Cervelló del 25 de maig del 2009:

- Amelia López, Cornellà, 4 obres, aquarel·la i oli.

- Ángeles Martín, Barcelona, 2 obres, oli i acrílic.

- Balbina Queiruga, Cervellò, 1 obra, manualitat.

- Beatriz Moya, Cervelló, 1 obra, vestit.

- Carmen Ortega, Cervelló, 1 obra, poesia.

- Concepción Navas, Corbera, 2 obres, oli i mixta.

- Conchita Martínez, Cervelló, 3 obres, sorra i patchwork.

- Conxita Fresneda, Cervelló, 1 obra, oli.

- Dolores Domínguez, Cervelló, 2 obres, manualitat.

- Esther Andreu, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Eulàlia Cortés, Sant Andreu de la Barca, 1 obra, oli.

- Lola Castillo, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Lourdes Moreno, Cervelló, 3 obres, aquarel·la, tinta i gouache.

- Mª Carmen Rodríguez, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Mª Jesús Collazos, Barcelona, 1 obra, oli.

- Mª Lluïsa Colomer, Cornellà, 1 obra, aquarel·la.

- Maribel Monteoliva, Barcelona, 1 obra, oli.

- Montse Lamata, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Paqui, Cervelló, 2 obres, oli i fusta.

- Rafi Segura, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Rosi de los Mozos, Sant Andreu de la Barca, 6 obres, oli.

- Salvadora Baquero, Cervelló, 2 obres, oli.

- Soledad Nicolau, Sant Andreu de la Barca, 3 obres, esmalt al foc sobre coure i terracota refractària.

- Teresa Mujal, Esplugues, 2 obres, acrílic.

- Trini Solé, Cervelló, 2 obres, aquarel·la.


PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket