Cap a les sis de la tarda, l’agent d’igualtat del municipi, Cecília Martínez, va agrair a totes les presents (al voltant d’una trentena de dones) el seu interès en aquest projecte i va presentar a la coordinadora de l’organització, María Freiría, que va iniciar la xerrada explicant els orígens de Dones en Xarxa, que es remunten a l’any 2004.
Precisament, una de les impulsores de Dones en Xarxa (juntament amb la nostra presidenta, l’escriptora Gemma Lienas), la periodista Montserrat Boix, va sorprendre a tothom amb una visita inesperada, que va acabar en una intervenció al final de la xerrada (amb passeig pel seu blog i pel seu perfil de Facebook inclòs) i un diàleg obert amb totes les presents que, clarament, es van veure engrescades pel seu discurs.
Montse Boix és la fundadora i coordinadora de Mujeres en Red, un diari online feminista d’àmbit nacional que va inspirar a Dones en Xarxa per crear la seva pròpia pàgina web, on ofereix articles, notícies, entrevistes i agenda sobre els esdeveniments relacionats amb les dones de Catalunya.
Cadascun dels municipis que participa en el nostre projecte, gràcies a les aportacions d’institucions com ara el Consell Comarcal del Baix Llobregat o l’Ajuntament de Viladecans, compta amb la seva pròpia web local dins del portal de Dones en Xarxa. Així doncs, a Dones de Viladecans en Xarxa, es poden trobar tot tipus d’informacions relacionades amb les dones del municipi.
El missatge fou clar: és necessari que, a la societat actual, totes i cadascuna de les dones estiguin connectades a Internet. La rellevància de la xarxa és immensa a l’era del coneixement i les noves tecnologies (com va demostrar la presència de la televisió de Viladecans, que a partir d’ara emetrà per Internet) i, per aquest motiu, les dones no poden deixar passar l’oportunitat d’incorporar-se i gaudir dels seus avantatges.
Internet és una gran eina per comunicar-se amb persones de tot el món, per informar-se i contrastar aquesta informació, per educar-se, per buscar feina, per entretenir-se, etc. Les possibilitats són il·limitades i cadascú ha de trobar-hi la seva utilitat. Per a les dones, representa una ocasió per apoderar-se, per publicar les seves opinions i reflexions, per visibilitzar la seva feina i les seves activitats, per fer sentir la seva veu. Tot això, amés, de forma gratuïta.
Una altra de les premisses fou que cal perdre la por a l’ordinador. A la seva vida quotidiana, les dones estan envoltades de tecnologia diàriament, des de la rentadora o el microones, fins el telèfon mòbil o la televisió. Totes han après a utilitzar aquests aparells i, de la mateixa manera, amb tres o quatre trucs (com deia la Montse), poden aprendre a fer servir un ordinador.
Dones en Xarxa els hi facilita aquesta tasca amb la seva oferta de tallers, que inclou un curs d’iniciació a Internet (el Dona Connecta’t) on s’ensenya a navegar, buscar informació i utilitzar el correu electrònic, i un curs d’introducció a l’entorn web 2.0 (l’Activisme 2.0) on s’explica com ens podem crear un blog i com moure’ns per xarxes socials com Facebook o Twitter.
Els tallers començaran el proper mes d’octubre, i s’impartiran els dimarts, tant en torn de matí com de tarda, al Centre de Recursos per a Joves Can Xic i al Centre de Promoció Econòmica Can Calderón. Cada taller consta de tres sessions de dues hores cadascuna i, aquest any, oferim la possibilitat de cursar els dos tallers (Dona Connecta’t i Activisme 2.0) de forma consecutiva. Evidentment, són totalment gratuïts.
Si estàs interessada, pots inscriure’t a qualsevol dels tallers fins el 2 d’octubre adreçant-te a la Torre del Baró (c/Àngel Guimerà, s/n).
Aquí teniu totes les fotografies de l'acte:
I aquí podeu veure el reportatge que va gravar Viladecans TV.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada