diumenge, 31 de maig del 2009

La primera exposició d’obres d’art creades per dones de Dones en Xarxa és un éxit

diumenge, 31 de maig del 2009 0
El passat dilluns, 25 de maig, es va inaugurar, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Cervelló, la primera exposició d’obres artístiques creades exclusivament per dones de Dones en Xarxa.

L’acte va començar a les sis de la tarda i va congregar a moltes de les vint-i-cinc dones artistes participants, amés d’uns quants curiosos i aficionats a l’art de diverses edats.

També es va comptar amb la presència de la Regidora de Serveis a la Persona i Participació Ciutadana de Cervelló, la senyora Sílvia Muñoz, i l’Agent d’Igualtat del municipi, Rosa Mela. La Regidora de Cultura, la senyora Rosaura Serra, es va perdre la presentació incial degut a l’allargament d’una reunió, però va arribar a temps per a conèixer a algunes de les participants. Els que van faltar, degut a compromisos diversos, van ser l’alcalde de Cervelló, el senyor Angelino Maestro, i la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría.

Totes les persones que no van poder assistir a la inauguració encara tenen oportunitat de visitar l’exposició, ja que romandrà oberta al públic de dilluns a divendres, de 14 a 20:30 hores, i els dimecres i dissabtes, de 10 a 14 hores, fins el 5 de juny de 2009.

Allà trobaran una cinquantena d’obres diverses creades per dones de Barcelona, Cervelló, Corbera, Cornellà, Esplugues i Sant Andreu de la Barca. Els treballs presentats consisteixen en pintures a l’oli, a l’aquarel·la, amb tinta, en acrílic i sobre fusta; també una escultura de terracota, poesia i distintes manualitats.

Després d’agraïr a tots els presents el seu interès i, especialment, a les dones artistes per la seva participació, es va procedir a presentar el projecte. Aquesta presentació va anar a càrrec de la co-organitzadora de l’event, Trinitat Solé, que també va exposar algunes de les seves obres.

A continuació, Patrícia Fernàndez, tallerista de Dones en Xarxa i co-organitzadora de l’acte, va presentar la pàgina web oficial d’ARTísTICa, que és el nom que ha rebut el projecte. Aquest lloc web està pensat per a que totes les dones artistes de Catalunya puguin mostrar la seva creativitat de manera ràpida, senzilla, gratuïta i universal, amés de facilitar la comunicació i l’intercanvi d’experiències entre elles.

Sílvia Muñoz es va mostrar satisfeta amb la feina feta i va animar a totes les dones involucrades a cotinuar nodrint el seu art. En la mateixa línia va anar el discurs de Laia Barrios que, en representació de la coordinació de Dones en Xarxa, va agraïr a les dones la seva presència i va ajudar a que l’acte resultés un èxit.

Tot seguit, la festa es va traslladar al bar de l’Ateneu de Cervelló, on es va brindar amb cava i es va continuar la xerrada enmig d’un pica-pica.

Aquesta ha estat una experiència pilot d’intentar conjugar l’art amb les noves tecnologies i esperem poder repetir-la periòdicament en distints municipis de Catalunya. Mentrestant, no deixeu de visitar la pàgina web d’ARTísTICa, on podreu gaudir de l’art a través dels ulls de les dones.

Aquí teniu la llista de dones participants a l’exposició ARTísTICa Cervelló del 25 de maig del 2009:

- Amelia López, Cornellà, 4 obres, aquarel·la i oli.

- Ángeles Martín, Barcelona, 2 obres, oli i acrílic.

- Balbina Queiruga, Cervellò, 1 obra, manualitat.

- Beatriz Moya, Cervelló, 1 obra, vestit.

- Carmen Ortega, Cervelló, 1 obra, poesia.

- Concepción Navas, Corbera, 2 obres, oli i mixta.

- Conchita Martínez, Cervelló, 3 obres, sorra i patchwork.

- Conxita Fresneda, Cervelló, 1 obra, oli.

- Dolores Domínguez, Cervelló, 2 obres, manualitat.

- Esther Andreu, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Eulàlia Cortés, Sant Andreu de la Barca, 1 obra, oli.

- Lola Castillo, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Lourdes Moreno, Cervelló, 3 obres, aquarel·la, tinta i gouache.

- Mª Carmen Rodríguez, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Mª Jesús Collazos, Barcelona, 1 obra, oli.

- Mª Lluïsa Colomer, Cornellà, 1 obra, aquarel·la.

- Maribel Monteoliva, Barcelona, 1 obra, oli.

- Montse Lamata, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Paqui, Cervelló, 2 obres, oli i fusta.

- Rafi Segura, Sant Andreu de la Barca, 2 obres, oli.

- Rosi de los Mozos, Sant Andreu de la Barca, 6 obres, oli.

- Salvadora Baquero, Cervelló, 2 obres, oli.

- Soledad Nicolau, Sant Andreu de la Barca, 3 obres, esmalt al foc sobre coure i terracota refractària.

- Teresa Mujal, Esplugues, 2 obres, acrílic.

- Trini Solé, Cervelló, 2 obres, aquarel·la.


PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimarts, 19 de maig del 2009

Llocs i horaris d'entrega de les obres d'ARTísTICa

dimarts, 19 de maig del 2009 0
Gràcies a totes les que us heu interessat pel projecte ARTísTICa i, sobre tot, gràcies a les que us heu apuntat per participar-hi!

Tenim a quasi una vintena de dones dels municipis de Cervelló, Cornellà i Sant Andreu de la Barca que exposaran les seves obres (fonamentalment, pintures i escultures) a la primera exposició d'obres artístiques creades per dones de Dones en Xarxa, que tindrà lloc des del proper dilluns, 25 de maig, fins al 5 de juny, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Cervelló. Totes i tots esteu convidats a visitar-la! És gratis!


I, ara, els llocs i horaris:

- Per les dones de Cornellà: dimecres, 20 de maig, al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones de Cornellà (c/Mossèn Jacint Verdaguer, nº 16-18), de 10 a 12 hores del matí. Pregunteu per en Siscu.

- Per les dones de Sant Andreu de la Barca: dimecres, 20 de maig, a l'Associació de Dones Independents (c/de la Font, 5-7, baixos), de 18 a 20 hores de la tarda. Pregunteu per Trini Solé o Soledad Nicolau.

- Per les dones de Cervelló: dijous, 21 de maig, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Cervelló (c/de la Biblioteca, nº 1), de 16 a 18 hores de la tarda. Pregunteu per Trini Solé.

dijous, 14 de maig del 2009

Ràdio Cornellà entrevista a Patricia Fernandez, Amelia Lopez i Dorinda Lopez sobre Dones en Xarxa

dijous, 14 de maig del 2009 0
Mar Velasco, periodista de Ràdio Cornellà, entrevista a la tallerista de Dones en Xarxa, Patrícia Fernàndez, i a dues de les participants en els tallers de Dones en Xarxa a Cornellà, Amelia López i Dorinda López, per a l’Espai de les Dones, que s’emet cada dilluns a Radio Cornella.

Pots escoltar i/o descarregar l’entrevista des d’aquí.

PUBLICAT A DONES DE CORNELLÀ EN XARXA


dimecres, 13 de maig del 2009

Ràdio Cornellà entrevista a Trini Solé sobre el projecte ARTísTICa

dimecres, 13 de maig del 2009 0
Mar Velasco, periodista de Ràdio Cornellà, entrevista a Trini Solé, alumna dels tallers de Dones en Xarxa i presidenta de l’Associació d’Activitats Artístiques de Cervelló, sobre el projecte ARTísTICa. ARTí­sTICa pretén promocionar les arts creades per dones.

Pots escoltar i/o descarregar l’entrevista des d’aquí.

PUBLICAT A DONES DE CERVELLÓ EN XARXA

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket