Les bases especifiquen, també, que "els vídeos que es presentin al concurs hauran de mostrar indistintament la relació real o desitjada entre les dones i Internet", i continuen amb una proposta més detallada de quins objectius han d’acomplir:
- Fomentar la creació de continguts digitals entre les dones.
- Animar les dones perquè participin activament a Internet i a les xarxes socials.
- Visibilitzar les dones a Internet.
- Disminuir la fractura digital de gènere.
- I fomentar l’ús d’Internet com un espai on promoure valors igualitaris i inclusius entre les i els joves.
Sabem que aquests són conceptes bastant genèrics i, per aquest motiu, assenyalem a continuació algunes idees més concretes que esperem us ajudin a impulsar la vostra creativitat:
- Internet ens facilita la nostra vida quotidiana: fer la compra, solucionar tràmits administratius, utilitzar receptes de cuina, etc.
- Internet ens ajuda a incorporar-nos al mercat laboral: formació online, recerca de feina, models de currículum, visibilització d’una empresa o marca, etc.
- Internet ens informa de les diferents possibilitats d’oci: escollir unes vacances, buscar un restaurant, consultar la cartellera, visitar un museu de manera online, etc.
- Internet és un mitjà ideal per expressar la nostra creativitat: escriure relats o poesia, publicar fotografies, exposar pintures o escultures, donar a conèixer un grup musical, etc.
- I també per expressar les nostres opinions: comentaris a pàgines i blogs, fòrums de discussió, etc.
- Internet possibilita que seguim l’actualitat, en temps real: portals de notícies, votacions d’enllaços, subscripcions, etc.
- Internet ens permet compartir la nostra vida amb altres persones, conegudes o desconegudes, d’arreu del món: el correu electrònic, els xats, les xarxes socials, etc.
- I, d’aquesta manera, entrar en contacte i comunicar-nos amb familiars (de diferents països i generacions) i amistats (fer-ne de noves i recuperar-ne d’antigues).
- Internet fomenta la creació de xarxes entre persones amb interessos comuns: aficions, ideologies, estils de vida, etc.
Si tens més idees que puguin ampliar aquest ventall proposat, t’animen a que les comparteixis amb nosaltres a través del formulari de comentaris d’aquest article o del que trobaràs al post del blog de Femitic.
Et recordem, també, que pots consultar els vídeos que es van presentar a l’edició de 2009 i els que ja han estat presentats a aquesta per trobar inspiració.
Pensa que no és necessari que la història del teu vídeo es centri en les TICs, sinó que aquestes poden ser, simplement, un element que faci avançar l’acció d’alguna manera. Això sí, la seva contribució ha de ser important per a la narració i no un recurs marginal.
No et limitis només al gènere documental. Si esculls la ficció, pots deixar anar la teva imaginació i crear un vídeo original i interessant, que continuï ajustant-se a les bases. Un parell de suggerències: explica’ns una història d’amor a través d’Internet, o una de detectivesca on la protagonista resol l’enigma gràcies a les distintes eines que ofereix la xarxa.
Existeixen, en el cinema recent, algunes pel·lícules on les TICs tenen una presència important, sense ser necessàriament les protagonistes. A Julie & Julia, una comèdia, la protagonista emprèn un viatge de superació personal a través de la creació i actualització continua d’un blog de cuina. Up in the Air, un drama, planteja l’impacte que poden tenir les noves tecnologies en el món laboral, concretament en el moment d’acomiadar empleats, i la impulsora d’aquesta idea és una dona. Wall-E, un film d’animació, ens explica la tendra història d’amor entre un robot obsolet i una 'robota' moderna.
Encara que el sorteig del segon iPad s’aproxima - es farà el proper 14 de juliol - el concurs no finalitzarà fins el 15 de setembre. Per tant, encara tens molt de temps per pensar en una idea, desenvolupar-la, gravar-la i muntar-la, i optar així als dos fabulosos premis de Femitic.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada