dimarts, 17 d’agost del 2010

La pàgina de Facebook de Femitic supera els 1000 fans

dimarts, 17 d’agost del 2010 0
El concurs de vídeos realitzats per dones de Dones en Xarxa, Femitic, continua sumant adeptes. A Facebook, la xarxa social per excel·lència, la seva pàgina oficial ja acumula la quantitat de 1.131 admiradors i admiradores. I aquest nombre segueix creixent dia a dia.

Segons dades de Facebook, el 87% de les persones que han fet click sobre el botó M’agrada de la pàgina de Femitic són dones, enfront de l’11% d’homes. La majoria femenina s’explica pel fet de què el concurs està adreçat específicament a aquesta part de la població, ja que pretén promoure la participació activa a Internet i la creació de continguts digitals per part de les dones, per tal de reduir la fractura digital de gènere.

El 26% dels i les fans de Femitic a Facebook tenen entre 25 i 34 anys, i els segueixen, de prop (amb un 23%), les persones que ocupen la franja d’edat compresa entre els 35 i els 44 anys. També destacable el suport rebut per la gent més jove (d’entre 13 i 24 anys) que suposen el 13,7% dels i les usuàries totals de la pàgina. Recordem que l’edat mínima per poder participar en el concurs és de 16 anys.

Pel que fa als països, Espanya s’emporta el gruix del pastís, amb un 90,15%. Les ciutats més representades són Madrid (47,12%), Barcelona (36,11%) i, ja a molta distància, València (1,6%). El concurs està obert a la participació de dones de tot el territori espanyol.

Recordeu que podeu continuar enviant vídeos a Femitc fins el 15 de setembre, i que aquests han d’ajustar-se a les bases del concurs que trobareu aquí. Si necessiteu idees, us fem alguns suggeriments en aquest article. I aquí teniu una explicació detallada del concepte copyleft, que és la llicència que han d’acomplir els vídeos.

Femitic ja ha començat a repartir premis. La Núria Castro, de Terrassa, i la Tamara Luengo, de Lleó, gaudeixen cadascuna d’un iPad d’Apple que vam sortejar durant les primeres setmanes de concurs. Les guanyadores dels dos grans premis (un primer de 5000€ i un segon de 2000€), però, no es donaran a conèixer fins a finals d’octubre.

Per acabar, només recordar-vos que també podeu seguir totes les novetats de Femitic a través de Twitter, Flickr, Tuenti i YouTube.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dilluns, 16 d’agost del 2010

Guanyadores del sorteig d’entrades de cine de "La Carlota et parla de sexe"

dilluns, 16 d’agost del 2010 0
El consultori de sexualitat i relacions afectives de Dones en Xarxa, La Carlota et parla de sexe, acaba de finalitzar la seva promoció La Carlota et porta el cine.

Durant tres setmanes, hem realitzat sorteigs d’entrades de cinema per veure la pel·lícula El Diario de Carlota, basada en la novel·la El Diari Vermell de la Carlota de la nostra presidenta i escriptora Gemma Lienas, i protagonitzada pel personatge de la Carlota, que també dóna nom al consultori.

La guanyadora del sorteig de la primera setmana (entre el 26 de juliol i l’1 d’agost) ha estat la Cristina. Les guanyadores del segon sorteig (entre el 2 i el 8 d’agost) han estat la Clàudia i una persona que ha signat com a Anònima. I les guanyadores del tercer i últim sorteig (entre el 9 i el 15 d’agost) han estat la Sílvia, de Vilanova i la Geltrú, i la Tona, de Barcelona. Moltes felicitats a totes elles!

Les guanyadores han estat contactades per correu electrònic i molt aviat podran anar al cine de franc i gaudir del film gràcies a La Carlota et parla de sexe.

Moltes gràcies a totes les persones que han participat en aquesta promoció! Esperem que continueu visitant el consultori i deixant els vostres comentaris i consultes.

Ja ho saps, tant si ets noi com noia, amb la sexualitat, no et tallis!

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimecres, 11 d’agost del 2010

Amelia López: "Els homes són una mica masclistes, però no per maldat sinó per ignorància"

dimecres, 11 d’agost del 2010 0
El passat 7 de maig, Dones en Xarxa es va reunir amb Amelia López, la representant de les dones de l’Associació Cultural Gallega Rosalía de Castro en el Consell de les Dones de Cornellà. La cita va tenir lloc al Citilab, el mateix centre que acull els tallers d’Internet de Dones en Xarxa al municipi, en els quals han participat un bon nombre de dones procedents de l’entitat gallega.

La història de l’Associació Rosalía de Castro està íntimament lligada a la de l’Amelia, que va ser una de les fundadores de l’entitat. L’Amelia, que era professora d’educació primària a un petit poble de Galícia, es va traslladar a Catalunya a finals dels anys 70 en busca de nous reptes i emocions. Poc després va néixer la seva filla i, amb ella, el sentiment de que calia mantenir la cultura tradicional gallega viva per a les noves generacions.

"La dansa, el menjar, la música... Després de venir a Cornellà, vaig començar a sentir una mica de nostàlgia. La meva filla havia nascut a Catalunya i, per suposat, la cultura catalana formaria part de la seva vida. Però no volia que desconegués el folklore gallec", ens va comentar l’Amelia. Crear una associació i impulsar des d’ella activitats amb marcat caràcter gallec era la solució. L’elecció del nom va ser objecte de molts debats, però es va optar per Rosalía de Castro "perquè és la nostra poetessa".

Des de la seva posició a l’entitat, l’Amelia ha impulsat moltes iniciatives, tant en general pel conjunt dels membres de l’associació, com en particular per a les dones que la conformen. Ella és l’encarregada, moltes vegades, d’animar-les a participar en les activitats, i va ser la ’culpable’ de que algunes s’atrevissin a endinsar-se en el món d’Internet i de les noves tecnologies de la mà de Dones en Xarxa.

Des de fa quatre anys, amés, l’Associació Rosalía de Castro celebra el Dia Internacional de les Dones amb un acte "que compti amb una part intel·lectual i una altra més recreativa. Enguany, vam organitzar una xerrada molt interessant sobre el paper de la dona rural i, després, un sopar cuinat per membres de l’entitat". L’Amelia emfatitza el fet de què sempre intenten incloure els homes en aquesta celebració i que, tot i la seva inicial reticència, normalment ho aconsegueixen.

Amb tot, confessa que alguns homes "són una mica masclistes, però no per maldat sinó per ignorància". Tradicionalment, la junta directiva de l’entitat ha estat formada exclusivament per homes, i no ha estat fins els últims 2 o 3 anys que les dones s’hi han començat a incorporar. "Aquest any, per fi, hem aconseguit tenir una dona presidenta. És una noia jove que crec que pot fer molt de bé a l’associació", va dir l’Amelia.

El problema que sempre es troben les dones per poder involucrar-se en les activitats de l’entitat és la manca de temps: "Moltes d’elles treballen i, amés, s’encarreguen de la casa, dels fills i filles, dels nets i netes... Crec que les dones hem de canviar la nostra mentalitat, hem d’aconseguir alliberar-nos. La feina i la família estan molt bé, però també hem de treure temps per a nosaltres mateixes".

En quant al futur, l’Amelia hi veu moltes oportunitats (l’associació compta amb una revista anomenada Lua Nova i el seu propi programa de ràdio, amb pàgina a Facebook), però hi ha una cosa que l’angoixa: "Si vens qualsevol dia a l’associació trobaràs, o bé gent gran, o bé infants. Les generacions intermitges no hi participen". L’Amelia, però, no perd l’esperança i continuarà amb la seva tasca – mantenir ben viva al cor de tots els homes i, sobre tot, totes les dones de l’entitat, la cultura gallega.

PUBLICAT A DONES DE CORNELLÀ EN XARXA

dimarts, 10 d’agost del 2010

Tamara Luengo ja gaudeix del seu iPad

dimarts, 10 d’agost del 2010 0
La guanyadora del segon iPad sortejat per Femitic, Tamara Luengo de Lleó, ja ha rebut el seu premi. La Tamara es va presentar al concurs de vídeos realitzats per dones de Dones en Xarxa amb el vídeo Records, saltant barreres.

Degut a la impossibilitat de quedar en persona per entregar-li l’iPad a la Tamara, l’organització del concurs li va enviar el seu premi per correu postal. Un cop rebut, la Tamara va tenir l’amabilitat d’enviar-nos una foto i gravar el següent vídeo:

Moltes felicitats, Tamara!

Recordeu que podeu continuar participant a Femitic fins el 15 de setembre, que és quan tancarem el període de recepció de vídeos. El segon premi del concurs és de 2000€ i el primer de 5000€.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket