dijous, 28 d’octubre del 2010

"Connectades" i "Mireia", els dos vídeos guanyadors de Femitic 2010

dijous, 28 d’octubre del 2010 0
En una càlida i emotiva gala conduïda per la periodista i Defensora de la Igualtat de El Periódico de Catalunya, Eva Peruga, ahir al vespre es van donar a conèixer els dos vídeos guanyadors de l’edició d’enguany del concurs Femitic.

L’acte es va iniciar amb una salutació de la presidenta de Dones en Xarxa, Gemma Lienas, que va destacar la qualitat dels vídeos presentats i la necessitat de comptar amb aquest tipus d’iniciatives per visibilitzar les dones i els continguts produïts per dones a Internet.

El Diputat de Cultura, José Manuel González Labrador, va lliurar el segon premi a una emocionada Mireia Riera pel seu vídeo Mireia.

El primer premi va ser per al vídeo Connectades de Mar Estragués, lliurat per la Consellera de Salut, Marina Geli, que també va fer la cloenda de l’acte.

Entre les persones assistents a la gala, varem comptar amb membres del Jurat, presidentes i membres de diferents associacions de dones de Catalunya, representants de l’Institut Català de les Dones, responsables de diferents institucions i associacions relacionades amb la igualtat, les tecnologies, els mitjans de comunicació i la cultura - l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, La Independent, el Cercle Tecnològic de Catalunya, la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, etc. -.




PUBLICAT A DONES EN XARXA

dijous, 21 d’octubre del 2010

Dones en Xarxa celebra la seva novena trobada de blogueres

dijous, 21 d’octubre del 2010 0
El Restaurant Danzarama de Barcelona va ser l’indret que va acollir, el passat 15 d’octubre, la novena trobada de dones blogueres de Dones en Xarxa, el Beers & Blogs per a Noies.

Aquestes trobades pretenen ser una cita de referència per a les blogueres catalanes, i Dones en Xarxa les organitza, bi-mensualment, en alguna cerveseria o restaurant cèntric de Barcelona.

María Freiría, coordinadora de Dones en Xarxa, va ser l’encarregada de dinamitzar l’acte, durant el qual es van tractar temes com ara la utilització de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per part de les dones, o les oportunitats que les eines 2.0 ens ofereixen per fer xarxa i donar suport a projectes i iniciatives diverses.

Pili Muñoz, autora del blog Presunción de Inteligencia i fundadora del grup de Facebook Mujer + Homosexual = Doble Discriminación, i Clara Martí, van voler repetir amb nosaltres després d’assistir a l’anterior trobada.

Ens acompanyaven, també, Olga Arderiu, advocada especialista en violència de gènere, i Mariana Benavidez, editora de continguts de Softonic.

Àngels Font, que escriu sobre fibromiàlgia i fatiga crònica al seu blog, i la psicòloga Isabel Sierra, autora de la bitàcola Política, sociedad y ciencia, tampoc van voler faltar a la cita.

Durant la trobada, amena i enriquidora, també es va parlar sobre les dificultats que es troben les persones no nadiues digitals per accedir a les noves tecnologies, la necessitat de seleccionar la informació que trobem a la xarxa per obtenir continguts rellevants, i les habilitats que hem d’adquirir per ser capaç d’adaptar-nos i reciclar-nos en aquest món digital que va tan ràpid.

Aquí teniu el vídeo del IX Beers & Blogs per a Noies:

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Les webs del Barcelonès

dimarts, 19 d’octubre del 2010 0
Amb l'arribada de noves talleristes, s'ha produït una nova re-distribució de municipis a Dones en Xarxa. A partir d'ara, em converteixo en dinamitzadora del Barcelonès i m'encarrego de les webs locals de Dones en Xarxa de Badalona, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Acte de lliurament de premis de Femitic 2010

dimecres, 6 d’octubre del 2010 0
L’acte de lliurament de premis del concurs de vídeos realitzats per dones Femitic tindrà lloc el proper dimecres, 27 d’octubre, a partir de les 19 hores, a La Sala de l’Espai Francesca Bonnemasion. Durant aquesta cerimònia es farà públic el nom de les dues guanyadores del concurs, 1er i 2on premi, que rebran una dotació econòmica de 5000 i 2000 euros respectivament.

L’edició del 2010 de Femitic ha rebut 74 vídeos participants. Les dones que s’han inscrit al concurs provenen de diferents municipis de Catalunya (Esplugues, Barcelona, Malgrat, Mataró, Sant Cugat, Vilanova, Sitges, Sant Quirze, Girona, Castelldefels, El Masnou, Terrassa, Rubí, etc.) i de la resta de l’estat espanyol (Alacant, Madrid, Salamanca, Bilbao, València, Màlaga, Móstoles, Huelva, Barakaldo, Lleó, Plasència, etc.).

Actualment i fins el 17 d’octubre, ens trobem en la fase de votacions populars, durant la qual qualsevol internauta pot visionar i votar els vídeos que prefereixi i que estan publicats a la nostra pàgina web (www.femitic.cat). En aquesta fase es decidiran els 10 vídeos finalistes (els més votats) que optaran als dos premis de Femitic.

Un jurat expert, designat per l’organització del concurs, serà qui valori els vídeos finalistes i concedeixi els premis. El jurat d’enguany consta d’un total de 12 membres de diferents àmbits de la cultura i la política amb visió de gènere i igualtat d’oportunitats, posant l’accent en els professionals de les TIC i el món audiovisual, sense excloure a representants del món artístic contemporani. La presidenta del jurat d’aquesta edició és la guionista i directora Rosa Vergés.

Recordem que Femitic pretén contribuir a eradicar la fractura digital de gènere, animant les dones a participar activament a Internet, a través d’una de les formes d’expressió més utilitzades en l’actual cultura de la informació i la comunicació, els vídeos.

Si vols assistir a l’acte de lliurament de premis, és imprescindible que confirmis la teva assistència a través del correu electrònic femitic@donesenxarxa.cat.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket