dilluns, 28 de febrer del 2011

Amelia Valcárcel, ponent destacada del II Congrés de Dones del Barcelonès Nord

dilluns, 28 de febrer del 2011
Aquest divendres, 4 de març, a les 16 hores, al Teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet, es donarà el tret de sortida al II Congrés de Dones del Barcelonès Nord, un esdeveniment organitzat conjuntament pels ajuntaments de Badalona, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma i Tiana, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.

Fa uns dies, es va fer públic el programa definitiu del Congrés, que comptarà entre els i les seves ponents amb el politòleg Cristóbal Avilés, la metgessa Imma Cortès, l’historiador de l’art Paco Escudero, la mestra Fabiola Gil, l’arquitecta Zaida Muxí, i la psicòloga i gerent de Dones en Xarxa Carme Sánchez.

Moltes persones coincideixen, però, que la convidada de luxe d’aquest Congrés serà la Catedràtica de Filosofia Moral i Política Amelia Valcárcel, que s’encarregarà de dur a terme la conferència inaugural de l’acte (18:15h), que porta per nom Dones, Ciutadania i Valors.

Valcárcel (nascuda a Madrid, el 1950) té una amplia experiència docent i investigadora, fou directora de la revista Leviatán i, actualment, és Consellera d’Estat i vice-presidenta del Real Patronat del Museo del Prado.

La seva vida acadèmica té dues vessants principals: filosofia i feminisme. Ha treballat el concepte de poder i el concepte d’igualtat, i el seu paper en la gènesi del pensament modern. Però allò que millor defineix la seva trajectòria és la tematització del feminisme dins de la història canònica de la filosofia política. El llibre on realitza la seva més nítida aportació a la teoria feminista i la seva cronologia és Feminismo en el mundo global (2008).

A l’Amelia la podeu trobar a Facebook. Recordem, també, que el Congrés té un esdeveniment creat dins d’aquesta xarxa social, des del qual us podeu mantenir informats i informades de totes les novetats del mateix.

I, si no podeu assistir-hi en persona, no us preocupeu! Dones en Xarxa retransmetrà, en directe, tot allò que passi durant els dos dies de Congrés a través del servei de microblogging Twitter, amb la hashtag #cdonesbcnesn.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket