divendres, 25 de febrer del 2011

L’exposició multimèdia "Assume Nothing" celebra la diversitat de gènere

divendres, 25 de febrer del 2011
Ahir, 24 de febrer, la Sala Rosa Vallespí del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (CCDFB) va ser l’escenari de la inauguració de l’exposició Assume Nothing, celebrating gender diversity (No pressuposis res, celebrant la diversitat de gènere), que ha estat comissariada per l’associació sense ànim de lucre e-kre@.

La mostra acull 25 imatges de la fotògrafa neozelandesa Rebecca Swan, i 1 documental i 8 curtmetratges de la directora, també neozelandesa, Kirsty MacDonald, que pretenen generar reflexions i qüestionaments al voltant de la identitat de gènere i la sexualitat.

La comissària de l’exposició, Cristina Antona, no va poder acudir a la cita degut als terratrèmols que han tingut lloc a Nova Zelanda. En el seu nom, un altre membre d’e-kre@, Pep Cruells, va llegir la carta que la comissària va preparar i en la que elogiava la bellesa i la senzillesa de les fotografies de Swan i "la seva capacitat de capturar sentiments i moments d’intimitat, així com la seva manera provocativa i tendre de transmetre vivències personals".

Tant les imatges com els documentals parteixen del fort compromís social de les seves autores, que han fotografiat i entrevistat per tot el món a persones que tenen formes diferents d’expressar la seva identitat de gènere, que trenquen amb el concepte binari home-dona. La mostra vol promocionar la conscienciació i el coneixement social i, sobretot, l’acceptació de la diversitat de gènere.

"Està molt bé ser diferent, però per damunt de tot està molt bé ser tu mateix", diu Karl, un dels protagonistes d’Assume Nothing. En aquesta línia va anar el discurs de l’activista trans Julia Rosell, que també va parlar durant la inauguració.

La presidenta del CCDFB, Carme Alemany, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, també van donar suport a l’exposició amb la seva presència i els seus parlaments.

La mostra, que ha estat visitada per més de 250.000 persones a Austràlia i Nova Zelanda, i ha voltat per tot el món, incloent el Metropolitan Museum of Art de Nova York, arriba ara a Catalunya de la mà del CCDFB i e-kre@. Es podrà visitar, fins el 26 d’abril, de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

A la galeria de Flickr de Dones en Xarxa podeu veure més fotos. I, a continuació, el vídeo:

PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket