dijous, 26 de gener del 2012

Dones en Xarxa parla de xarxes socials amb les dones de Sant Adrià

dijous, 26 de gener del 2012
El passat dimecres, 25 de gener, l’associació Dones en Xarxa va oferir una xerrada sobre les oportunitats que les xarxes socials ofereixen a les dones al Centre d’Informació i Orientació de les Dones (CIOD) de Sant Adrià. Un grup reduït però entusiasta de dones va participar en aquesta activitat, que va anar a càrrec de la gerent de l’entitat Verònica Martínez.

El grup era eclèctic: algunes dones estaven jubilades o pre-jubilades i sentien curiositat per aquest món en el que no s’havien pogut endinsar abans per manca de temps; altres es trobaven enmig d’un procés de recerca de feina i volien esbrinar què els podia oferir Internet en aquesta àrea; i altres tenien certa preocupació per l’ús que en feien les seves filles adolescents i la gent jove en general.

Aquestes i altres qüestions van ser adreçades, però la conferència va començar analitzant el paper que ocupen les dones en el camp de les noves tecnologies. Es va parlar de la fractura digital de gènere que, tot i que s’ha reduït molt en els últims anys, encara existeix quan parlem d’usos avançats d’Internet.

També es van mencionar conceptes com els de web 1.0 i 2.0 - l’anomenada web social -, i es va parlar de la diferència entre els nadius i els immigrants digitals. L’estalvi de temps que pot proporcionar a les dones Internet - per fer la compra, per realitzar tràmits administratius, etc. - va ser un punt clau, donada la manca de conciliació laboral/personal/familiar de la societat actual.

Pel que fa a les xarxes socials en concret, es va fer èmfasi en la seva estructura desjerarquitzada, i en les oportunitats que ofereixen per intercanviar experiències i coneixements, contactar i crear xarxes amb altres dones, o impulsar campanyes ciber-feministes, entre altres.

La xerrada va concloure amb un breu repàs de la història i els projectes de Dones en Xarxa, i el recordatori que, el proper dilluns, 6 de febrer, la nostra entitat iniciarà un nou taller de formació, precisament sobre xarxes socials (Facebook i Twitter, en concret), adreçat a les dones de Sant Adrià, gràcies a la col·laboració del CIOD i l’Ajuntament del municipi.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte a la galeria de Flickr de Dones en Xarxa

PUBLICAT A DONES DE SANT ADRIÀ EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket