divendres, 9 de març del 2012

Pilar Roch: "Womenalia és el LinkedIn de les dones"

divendres, 9 de març del 2012
El XII Còctels & Blocs de Dones en Xarxa, celebrat ahir, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Barcelona, va comptar amb la Business Development Manager de la xarxa social professional per a dones Womenalia, Pilar Roch, com a convidada.

Una quinzena de dones, moltes d’elles emprenedores i algunes, també, usuàries actives d’aquesta xarxa de recent creació, ens van acompanyar durant un esdeveniment que va incloure, com és habitual, una conferència, un torn de preguntes i un espai per fer networking.

El tema central, evidentment, va ser Womenalia: com es va crear, a qui s’adreça, quines possibilitats ofereix a les dones professionals i quins són els seus projectes de futur. Per tal de començar a endinsar-nos-hi, Pilar Roch va utilitzar una analogia molt fàcil d’entendre per a qualsevol persona familiaritzada amb Internet i les xarxes socials: "Womenalia és el LinkedIn de les dones".

Efectivament, Womenalia és una xarxa social professional que permet la creació de perfils professionals, grups, esdeveniments i sindicació de blogs, entre altres, però amb la particularitat d’adreçar-se de manera específica a les dones: professionals d’entorns urbans i rurals, emprenedores, autònomes, freelances i directives. Amb tot, va puntualitzar Roch, també està oberta als homes, "de fet, un 10% dels nostres usuaris són homes", va dir.

Amb una mitjana diària de 300 nous usuaris i usuàries, Womenalia ofereix també informació, formació, oportunitats de networking, borsa de treball, la recentment creada Wguía i, molt aviat, un Consell d’Experts i Expertes.

Durant el torn de preguntes, es van debatre temes com ara el sostre de vidre que impedeix a les dones avançar professionalment, l’escepticisme que susciten encara els projectes tecnològics liderats per dones, la flexibilitat i les possibilitats de conciliació que ofereixen les noves tecnologies o, inevitablement, l’impacte de l’actual crisi econòmica.

Com sempre, el resultat de tot plegat fou una tarda amena i enriquidora. Agraïm a totes les participants la seva presència i aprofitem per recordar-vos que el proper Còctels & Blocs tindrà lloc el dijous, 12 d’abril, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona.

Podeu veure el vídeo de l'acte i la llista de participants en l'article original.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket