dimarts, 31 de març del 2009

Mª Carmen Espuña: "Aprendre informàtica és un repte que val la pena"

dimarts, 31 de març del 2009 0
Fa dos anys, l’associació Eurodona va celebrar el seu quinzè aniversari. Així ho corroboren les tres plaques que hi ha exposades a un racó del seu despatx, que es troba a l’Hotel d’Entitats de Sant Feliu (Passeig dels Cirerers, 56-58). Les plaques són de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Cornellà i de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Amés de ser una entitat veterana, Eurodona és una de les més populars, amb 150 sòcies fidels i actives. Les dones provenen tant de Cornellà com de l’Hospitalet, ja que la seu de l’associació es troba enmig d’ambdós municipis, entre els barris de Sant Feliu i de Sant Ildefons. Amb tot, hi ha sòcies que aprecien tant les seves activitats, que no els importa venir des de Barcelona ciutat o altres municipis cada dia (o, al menys, un dia a la setmana) per participar-hi.

El “bon rotllo” que hi ha entre elles es nota de seguida, ja sigui durant una classe d’informàtica, una de pintura a l’oli o durant una reunió més formal que acaba convertint-se, inevitablement, en una trobada informal entre amigues. Amb això el principal objectiu d’Eurodona queda assolit. L’associació va ser una de les participants en els tallers que Dones en Xarxa va impartir al Citilab de Cornellà, per tant, vam poder ser testimonis, setmana a setmana, d’aquest esperit de companyerisme.

El passat dilluns, 30 de març, la presidenta d’Eurodona, la senyora Mari Carmen Espuña, ens va acollir molt amablement a la seva “segona casa” i va contestar a totes les nostres preguntes. La Mari Carmen, amés d’ocupar aquest important càrrec durant quasi 12 anys, és mare, esposa i col·laboradora dels Amics de les Sardanes, un programa de Ràdio Cornellà.

Quan i on es va formar la vostra entitat?
Eurodona va ser creada al 1992 per un grup de cornellanenques. Originalment, ens reuníem al local de Convergència i Unió de Cornellà. Poc després, es va crear l’Hotel d’Entitats de Sant Feliu i ens van convidar a traslladar-nos. Ens va venir molt bé perquè l’associació estava creixent molt i ja no tenim suficient espai al local anterior. Així mateix, la primera directiva es va veure un xic sobrepassada per l’èxit de l’entitat. Llavors, jo i altres dones ens hi vam fer càrrec.

Com s’organitza la vostra entitat?
Som una associació sense ànim de lucre, per tant, no fem negoci, no tenim beneficis. Rebem subvencions dels Ajuntaments de Cornellà i de l’Hospitalet de Llobregat, de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Català de les Dones. Ara, amb la crisi econòmica, ens consta més d’aconseguir-les, i tota la part burocràtica tampoc facilita les coses, però ens ensortim. Amb aquests diners i els que aporten les sòcies financem el nostre espai, el material i, fonamentalment, les activitats que realitzem. Als professors i professores que les imparteixen, se’ls paga. I també a la Secretària de l’entitat, per la tasca tècnica que fa. La resta som voluntàries. Tenim presidenta, vice-presidenta i una junta formada per delegades. Cada delegada s’encarrega de gestionar una o dues activitats. És curiós perquè, ara mateix, estem tenint problemes per trobar una delegada per una de les nostres classes. Crec que a les dones els hi costa ocupar posicions de lideratge. No volem responsabilitats perquè estem acostumades a ocupar un segon pla. Això a mi em revela una mica.

Quins són els vostres objectius?
Els nostres objectius són de caire social i amb esperit de voluntariat. Realitzem activitats culturals, creatives, formatives i lúdiques. Mantenim a les dones motivades i les animem perquè abandonin la seva rutina diària. Volem crear vincles d’amistat i companyerisme. Amés, molts metges i metgesses dels centres de salut de Sant Feliu i de Sant Ildefons ens recomanen per ajudar a la recuperació de les dones amb malalties diverses, com ara estrès o depressió.

Quin és el perfil de les vostres sòcies?
La majoria són dones majors de 40 anys. Algunes treballen pels matins però, sobre tot, són mestresses de casa o jubilades. Malauradament, moltes d’elles són vídues, encara que algunes estan casades. També tenim socis homes. Ells poden participar en les nostres activitats però no a la Junta. El problema amb alguns homes és que de seguida volen manar. El nostre és un espai essencialment per a dones i, per tant, és lògic que siguem nosaltres mateixes les que el gestionem.

Quina relació teniu amb altres entitats del municipi?
Participem a la comissió de la Jordiada, que aplega associacions de caire cultural de Cornellà i que es reuneix una vegada al mes per preparar un seguit d’actes per Sant Jordi. Durant el Nadal, es fa una mostra d’entitats a l’Hospitalet en la qual també hi participem, exposant el producte de les nostres activitats. També participem en les reunions dels Consells de la Dona de Cornellà i de l’Hospitalet. A cada sessió es discuteix un tema, sigui jurídic, sanitari, de cooperació internacional, etc. Hi formen part tant les entitats de dones com els partits polítics, però mai sorgeixen discrepàncies perquè tots treballem en pro de la dona.

Quines activitats realitzeu?
Totes les setmanes es realitzen un seguit d’activitats fitxes que inclouen informàtica, pintura a l’oli, sevillanes, ioga, patchwork, català, batuka, punt de creu, puntes de coixí i pintura a la roba. Amés, realitzem excursions i viatges (l’any passat, per exemple, vam anar a Venècia), i trobades especials per celebrar el Nadal, el Dia Internacional de les Dones o el fi de curs. També participem a tallers que ens proposen des del Consell de la Dona. Ara mateix, n’estem fent un de risoteràpia. Ells també ens assessoren quan volem que algun expert ens faci una xerrada sobre algun tema específic del nostre interès. Així mateix, els hi adrecem a les dones que pateixen maltractaments o tenen altres problemes que escapen a la nostra competència. L’any passat vam fer un curs d’escriptura creativa i va ser divertidíssim. Més recentment, hem participat en els tallers d’Internet de Dones en Xarxa. Arreu d’aquesta experiència, hem descobert que moltes de les nostres sòcies tenien ordinador i estaven interessades en el tema, cosa que abans ni es comentava.

Quin tipus d’activitats tenen més demanda?
De pintura a l’oli, tenim dues classes plenes i llista d’espera. Per tant, és una activitat molt demandada, també per part dels homes. El ioga també té molt èxit, però en aquest cas tenim suficient espai per cobrir la demanda. Aquest any, el català està anant molt bé. Tenim a un professor voluntari boníssim i treballem les converses i la lectura, deixant de banda qüestions gramaticals que són més complicades i no ens interessen gaire. Crec que el de les persones grans és un col·lectiu molt bo per a realitzar tot tipus d’activitats, si la salut ens acompanya, perquè tenim molt temps disponible i ens ho passem d’allò més bé.

Com afronteu dates com ara el Dia Internacional contra la Violència de Gènere o el Dia Internacional de les Dones?
Ens adherim a les activitats oficials, participant a les xerrades i concentracions que s’organitzen tant a Cornellà com a l’Hospitalet. Pel Dia Internacional de les Dones, fem la nostra pròpia trobada, un cine-fòrum, una xerrada, una xocolatada... El problema és que hi ha tants actes que no podem assistir a tots ells o hauríem de deixar les nostres classes. Malauradament, fa poc hi ha hagut víctimes mortals de violència de gènere tant a Cornellà com a l’Hospitalet i, en aquest casos, també ens unim a les iniciatives de protesta que es proposin.

Què penseu de les noves tecnologies i, en particular, d’Internet?
Cada persona és un món. Algunes tenim curiositat per aquestes coses i altres no. Qualsevol opció és respectable però jo, personalment, sóc de les que m’agrada estar al dia i aprofitar tots els avenços que ens facilitin la vida. No vull ser una analfabeta tecnològica. Crec que ens hem de reciclar i continuar aprenent fins que ens morim. Òbviament no és fàcil, és un repte (la vida és un repte). Però val la pena. Quan veus a les dones engrescades amb els seus correus electrònics, compartint les seves fotos amb amics i familiars... te n’adones de què l’esforç ha estat recompensat.

Penseu crear un bloc o pàgina web?
Sí, és un dels nostres projectes. Volem aprofitar la nostra classe d’informàtica per continuar practicant i, finalment, crear un bloc per Eurodona on publicar les nostres activitats, etc. Volem que totes les sòcies hi participin, però serà complicat perquè a moltes els hi costa escriure. No és que no tinguin la formació, és que no l’han utilitzada i, ara, ja no s’en recorden. Les dones tenim tendència a cultivar la part artística del cervell, però la tècnica es queda una mica oblidada. L’ordinador et desperta totes aquestes altres habilitats.

Què us sembla el projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes?
Des de que vau venir al Consell de la Dona de Cornellà a explicar-nos-lo, ens va semblar molt interessant. De fet, nosaltres vam ser la primera entitat que va dir que volia participar i que ja teníem a quasi 20 dones interessades. Després d’això, les altres associacions es van posar les piles. Ens ha agradat molt l’experiència, estem contentes i tenim moltes ganes de fer més tallers quan torneu a impartir-los.

Moltes gràcies, Mari Carmen!
Gràcies a vosaltres i torneu aviat!

PUBLICAT A DONES DE CORNELLÀ EN XARXA

dijous, 26 de març del 2009

Dones en Xarxa va lliurar diplomes a les dones de Cornellà

dijous, 26 de març del 2009 0
La Sala C del Citilab de Cornellà va ser l’indret on es va celebrar, el passat dimarts, 24 de març, de 19 a 21 hores, l’acte de presentació de la web Dones de Cornellà en Xarxa i el lliurament de diplomes a les participants en els tallers de l’associació.

L’acte va començar puntualment amb la presentació de Dones de Cornellà en Xarxa, que va anar a càrrec de la coordinadora de l’associació, María Freiría. La pàgina web compta amb un espai de notícies, articles, agenda, entitats i bloguesfera dedicat a les dones de Cornellà.

També va agrair a totes les presents la seva participació en el taller Dona Connecta’t de Dones en Xarxa, i les va animar a apuntar-se al taller Activisme 2.0, que es començarà a impartir a Cornellà durant el proper curs escolar.

Va haver temps, també, per aportar algunes dades alarmants sobre la inferioritat en nombre de les dones a Internet en comparació amb els homes (la coneguda bretxa digital de gènere), i per parlar dels últims avenços tecnològics, ja incorporats al Catàleg d’Activitats de Dones en Xarxa, com ara els ultra-portàtils o les connexions de mòdem USB portàtils.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la senyora Rosa Boladeras, va voler estar present a l’acte, i la seva intervenció va suscitar els aplaudiments de les quasi seixanta dones assistents. El seu discurs va emfatitzar la necessitat de les dones de incorporar-se a la xarxa per tal de no quedar-se endarrerides en la societat en la que vivim actualment, la societat del coneixement i les noves tecnologies.

La Regidora de Polítiques d’Igualtat i d’Integració de l’Ajuntament de Cornellà, la senyora Emilia Briones, també va participar en l’acte i va poder comprovar, en primera persona, l’interès i l’entusiasme que el nostre taller havia generat entre les dones de Cornellà. Enfront d’aquesta reacció, va assegurar que el projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes es continuaria desenvolupant durant els propers anys al municipi.

Tot seguit, es va procedir al lliurament dels diplomes a les participants als nostres tallers. Elles van ser les veritables “estrelles” de la nit i van anar passant, una per una, a recollir orgullosament el seu diploma de mans de la senyora Rosa Boladeras.

Per finalitzar la trobada, que va ser amena i alhora informativa, es va organitzar un petit sopar amb menjars i begudes diverses. Totes les assistents a l’acte, i els seus acompanyats, es van reunir al voltant d’una llarga taula rectangular i van conversar amigablement.





PUBLICAT A DONES DE CORNELLÀ EN XARXA

dilluns, 23 de març del 2009

Mª José Guzmán Losada: "Que una dona es dediqui a ella mateixa per realitzar una activitat que li agrada és una conquesta"

dilluns, 23 de març del 2009 0
El barri de Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat és quasi tan jove com l’entitat de dones que porta el seu nom. Té deu anyets. Precisament degut a aquesta joventut, hi mancava coordinació entre els veïns i veïnes, un teixit associatiu que les dones de l’àrea van decidir encetar al març del 2007. Dones de Mas Lluí va ser creada, principalment, per a que totes les dones del barri tinguessin un espai social en el que reunir-se i intercanviar experiències.

Dos anys després, l’entitat s’ha convertit en una de les més sòlides i actives del municipi, tot i que, pel fet de trobar-se a la categoria de “entitat de dones”, no se les té tant en compte en la presa de decisions com a altres associacions veïnals de la zona. Amb tot, les dones de Mas Lluí no perden la il·lusió i estan disposades a lluitar perquè la seva veu sigui escoltada.

Amb aquest objectiu (entre altres) han creat un bloc amb perspectiva de gènere, http://donesdemasllui.blogspot.com, on expliquen fonamentalment les activitats que realitzen, però també les seves inquietuds. L’entitat està treballant per a que totes les seves sòcies, que són vuitanta-cinc, sàpiguen aportar continguts al bloc que tenen en comú. També estan desenvolupant una pàgina web pròpia, cosa que ratifica el seu interès en Internet com a eina d’apoderament de les dones.

El passat dijous, 19 de març, Dones en Xarxa va visitar la seu de Dones de Mas Lluí (c/Federica Montseny, número 23) i va parlar amb la seva presidenta, la senyora María José Guzmán Losada, que ens va atendre molt amablement i ens va fer un tour pels espais de l’entitat.

Com s’organitza la vostra entitat?
L’Ajuntament ens deixa l’espai, però tota la resta està organitzat i gestionat per nosaltres mateixes. Cada sòcia aporta, de manera voluntària i no remunerada, la seva experiència professional a l’entitat. Per exemple, tenim a una comptable que porta, evidentment, tot el tema de la comptabilitat. Tenim pocs recursos, però moltes ganes de fer coses i de fer-les bé.

Quin és el perfil de les vostres sòcies?
Molt divers. Tenim des de dones joves de vint anys fins a dones de setanta. La majoria estan casades o tenen parella, i també tenen fills i/o filles. Moltes d’elles treballen (informàtiques, metgesses, etc.) i, per això, un dels temes que més ens preocupa és el de la conciliació laboral-familiar. Com a grup, no tenim cap afiliació política, i som una associació laica.

Qui pot participar en les activitats que organitzeu?
Totes les sòcies i veïnes del barri. Moltes de les nostres activitats estan adreçades específicament a les dones, des de classes de ioga fins a xerrades sobre la salut o cine-fòrums. Però també tenim activitats que les dones poden compartir amb els seus fills i filles, i també amb les seves parelles.

Quin tipus d’activitats tenen més demanda?
L’espai de mares és un gran èxit. Fa poc hem iniciat una activitat per a mares amb infants d’entre 0 i 3 anys. Venen totes amb els seus bebès i aprenen a donar-lis el pit, fer-lis massatges, etc. És molt maco i està funcionant molt bé, ja que així les dones es senten menys aïllades socialment. També tenen molt bona acollida els tallers de salut. Molt aviat tindrem a un expert que ens explicarà els pros i contres de la vacuna del papilloma. Fins a trenta de les nostres sòcies estan vinculades al projecte “Catifa Verda”, que promou els productes agro-ecològics. Per tant, aquesta activitat també és molt apreciada.

Com afronteu dates com ara el Dia Internacional contra la Violència de Gènere o el Dia Internacional de les Dones?
Organitzem els nostres actes i participem dels actes organitzats per l’Ajuntament. Ambdues dates són certament importants i defensen causes més que justificades. Però, per nosaltres, també és important el dia a dia. Que una dona es dediqui, ni que sigui una hora, a ella mateixa per realitzar una activitat que li agrada és una conquesta. Després de la feina a fora i la feina a casa, deixa els fills/es amb la seva parella i es relaxa. Moltes dones són incapaces de fer-ho o no tenen el recolzament necessari. Això també ajuda a conscienciar als homes de les seves responsabilitats familiars.

Teniu algun curs d’informàtica i/o Internet entre les vostres activitats?
Moltes de les nostres sòcies treballen amb ordinadors i naveguen per Internet amb regularitat. La possibilitat de fer algun curs d’informàtica s’ha plantejat diverses vegades però no ha tingut una gran acollida precisament per aquest motiu. Sí que s’han desenvolupat cursos especialitzats per a les sòcies amb responsabilitats en la matèria, que seran les que posteriorment dinamitzaran les propostes en aquest camp.

Què penseu de les noves tecnologies i, en particular, d’Internet?
Són eines molt útils per a l’intercanvi social en un barri com el nostre. Amés del bloc, que funciona des de fa un any, estem desenvolupant una pàgina web i volem que totes les sòcies s’involucrin i aportin continguts.

Què us sembla el projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes?
Ens sembla interessant i farem un sondeig entre les sòcies per veure si es troben receptives. No crec que puguem mobilitzar a totes les dones fora del municipi, però si Dones en Xarxa ve a Sant Feliu les possibilitats de participar-hi s’incrementen.

Us agradaria col·laborar amb Dones en Xarxa?
Si la xarxa de dones que Dones en Xarxa vol impulsar tira endavant, ens agradaria molt de formar-hi part. Ara mateix pertanyem a una xarxa internacional de centres de mares (el MINE) i ens resulta molt enriquidor intercanviar experiències amb dones de diferents punts del món. El mateix passaria si, a través de Dones en Xarxa, ens podem posar en contacte amb entitats de dones de tota Catalunya.

Moltes gràcies, Mª José!
Gràcies a vosaltres per tenir-nos en compte i dedicar-nos un espai a la vostra pàgina web. Ens mantindrem en contacte.

PUBLICAT A DONES DE SANT FELIU EN XARXA

divendres, 20 de març del 2009

La Biblioteca Municipal, un espai d’accés gratuït a Internet

divendres, 20 de març del 2009 0
Durant l’acte de presentació de la web de Dones en Xarxa de Cervelló i el lliurament de diplomes a les participants en els nostres tallers del passat 5 de març van sorgir diverses qüestions interessants proposades per algunes de les nostres alumnes.

La més important concernia a l’accés a Internet: ¿què fem si no tenim mitjans per comprar un ordinador o no podem pagar una connexió ADSL i, tot i així, volem continuar accedint a la xarxa? Doncs bé, una manera fàcil, ràpida i gratuïta de fer-ho és utilitzar els serveis que ofereix la Biblioteca.

Tots els municipis de la Diputació de Barcelona compten amb una (o vàries) biblioteques públiques, i moltes d’elles ofereixen aquest servei d’accés a Internet.

Per poder gaudir d’aquest servei només heu d’obtenir el carnet de la vostra biblioteca, que és totalment gratuït. Amb el carnet tindreu dret a reservar i extraure tot tipus de documents (llibres, vídeos, CDs, etc.) de la Biblioteca i, també, a reservar dia i hora a un dels seus ordinadors.

Tingueu en compte, però, que aquests PCs estan pensats únicament per navegar a la xarxa, per tant, és molt possible que NO pugueu utilitzar altres aplicacions (processadors de text, fulls de càlcul, etc.), instal·lar-ne de noves o connectar-hi un llapis de memòria (o qualsevol altre hardware). Per fer això haureu d’anar a un locutori i, malauradament, pagar.

En el cas de disposar d’ordinador portàtil, podeu dur-vos-ho a la Biblioteca i connectar-vos a Internet, novament de manera gratuïta, a través del seu WiFi. Bàsicament, WiFi vol dir que podeu connectar-vos a Internet sense necessitat de cables. La connexió es troba "a l’aire" i el vostre portàtil la detectarà i s’hi connectarà.

En aquest bloc, trobareu informació actualitzada sobre zones WiFi de Barcelona.

PUBLICAT A DONES DE CERVELLÓ EN XARXA

dimarts, 17 de març del 2009

Acte de lliurament de diplomes i presentació de la web de Dones en Xarxa de Cornellà

dimarts, 17 de març del 2009 0
Dones en Xarxa organitza l’Acte de Presentació de la Web Dones de Cornellà en Xarxa el proper dimarts, 24 de Març, a les 19 hores, a la Sala C del Citilab de Cornellà.

Comptarem amb la presència de la Regidora Delegada de Polítiques d’Igualtat i d’Integració de l’Ajuntament de Cornellà, la senyora Emilia Briones, la Comissionada en Polítiques d’Igualtat, la senyora Judith Ibáñez, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la senyora Rosa Boladeras, i la coordinadora de Dones en Xarxa, la senyora María Freiría.

A l’acte es presentarà la web Dones de Cornellà en Xarxa i es realitzarà el lliurament de diplomes a les quasi seixanta participants en els tallers impartits per Dones en Xarxa (Taller Dona Connecta’t i Taller Activisme 2.0). A l’acte és convidarà també a les dones de Cornellà que tenen un bloc i a diferents representants de les Entitats de Dones del municipi.

Dones en Xarxa és una associació sense ànim de lucre que neix l’any 2004 d’un grup de dones feministes i progressistes, liderat per l’escriptora Gemma Lienas i la periodista Montserrat Boix, amb la finalitat de mostrar la veu de les dones de Catalunya a l’opinió pública.

Aquest acte s’emmarca dins del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes , que neix l’any 2007 (juntament amb el domini propi de la pàgina web), i que pretén fomentar l’ús d’Internet entre les dones com una eina de comunicació, de relació i de participació en l’exercici de la seva ciutadania per tal de superar l’exclusió digital per raó de gènere.

PUBLICAT A DONES DE CORNELLÀ EN XARXA

dissabte, 14 de març del 2009

Tallers a Cornellà

dissabte, 14 de març del 2009 0
Dones en Xarxa va impartir tallers d'Internet a les dones de Cornellà. Tots ells van ser Dona Connecta't, el nostre curs d'iniciació a Internet, i es va oferir en 4 sessions.

- El primer entre el 12 de gener i el 2 de febrer del 2009, de 18 a 20 hores, en el que van participar 8 dones.

- El segon entre el 14 de gener i el 4 de febrer del 2009, de 17 a 19 hores, en el que van participar 6 dones.

- El tercer entre el 16 de gener i el 6 de febrer del 2009, de 18 a 20 hores, en el que van participar 7 dones.

- El quart entre el 10 de febrer i el 3 de març del 2009, de 17 a 19 hores, en el qua van participar 11 dones.

- El cinquè entre el 12 de febrer i el 12 de març del 2009, de 17 a 19 hores, en el que van participar 7 dones.

- I el sisè entre el 13 de febrer i el 13 de març del 2009, de 18 a 20 hores, en el que van particiar 7 dones.

Tots els tallers van ser realitzats a la Sala B del Citilab.

Fotos del Citilab:


Fotos de les classes:


Fotos d'algunes de les alumnes:



dijous, 12 de març del 2009

Tallers a Polinyà

dijous, 12 de març del 2009 0
Dones en Xarxa va impartir tallers d'Internet a les dones de Polinyà. Va ser un Dona Connecta't, el nostre curs d'iniciació a Internet, entre el 4 i l'11 de març del 2009, en 3 sessions, de 15 a 17 hores, en el que van participar 12 dones. El taller va ser realitzat a l'Aula d'Informàtica de El Roure.

Fotos de El Roure:



dilluns, 9 de març del 2009

Dones en Xarxa va lliurar diplomes a les dones de Cervelló

dilluns, 9 de març del 2009 0
La Sala Polivalent de l’Ateneu de Cervelló va ser l’indret on es va celebrar, el passat dijous, 5 de març, de 17 a 19:30 hores, l’acte de presentació de la web Dones de Cervelló en Xarxa i el lliurament de diplomes a les participants en els tallers de l’associació.

L’acte va començar, amb 15 minuts de retràs, amb la presentació de la web municipal de l’Ajuntament de Cervelló, que conté un nou espai dedicat a les dones impulsat i organitzat per l’agent d’igualtat del municipi, Rosa Mela, que hi era present a l’acte.

Tot seguit, la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, va encetar la presentació de la web local Dones de Cervelló en Xarxa, un espai amb notícies, articles, agenda, entitats i bloguesfera dedicat a les dones de Cervelló que, enguany, compleix el seu segon any a la xarxa.

També va agrair a totes les presents la seva participació en els tallers Dona Connecta’t i Activisme 2.0 de Dones en Xarxa, i les va animar a continuar connectades i aportar més continguts amb visió de gènere a la xarxa.

Va haver temps, també, per aportar algunes dades alarmants sobre la inferioritat en nombre de les dones a Internet en comparació amb els homes (la coneguda bretxa digital de gènere), i per parlar dels últims avenços tecnològics, ja incorporats al Catàleg d’Activitats de Dones en Xarxa, com ara els ultra-portàtils o les connexions de mòdem USB portàtils.

La Regidora de la Dona de Cervelló, la Sra. Sílvia Muñoz, i l’alcalde del municipi, el Sr. Angelino Maestro, ambdós presents a l’acte, també van tenir algunes paraules d’ànim per les dones que van participar en els tallers, i van alabar la tasca que Dones en Xarxa està desenvolupant en el seu i en altres municipis de Catalunya des de l’any 2007.

Després d’una ronda de preguntes on dos dels nostres alumnes, Josep Bellés i Balbina Queiruga, van tenir l’oportunitat d’expressar les seves inquietuds tant a l’alcalde com a la regidora de la dona del municipi, es va procedir al lliurament dels diplomes.

Els alumnes presents a l’acte que van recollir els seus diplomes van ser: Adela Ferrer, Balbina Queiruga, Elisa Jarandilla, Eva García (ella no hi va poder assistir i el diploma el va recollir la seva mare), José Pérez, Josep Bellés, Pepita Caballero, Amalia Lozano, Dolores Domínguez, Montserrat Roig, Salvadora Baquero i Trini Solé.

Les alumnes que no van poder assistir a l’acte encara poden recollir els seus diplomes al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones de Cervelló.

Per finalitzar la trobada, que va ser amena i alhora informativa, es va organitzar un petit berenar amb menjars i begudes diverses. Tots els assistents a l’acte es van reunir al voltant d’una taula rodona i van conversar amigablement.

Aquest acte s’engloba dins del programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament de Cervelló i l’Associació de Dones del municipi per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que es celebra arreu del món cada 8 de març.


PUBLICAT A DONES DE CERVELLÓ EN XARXA
 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket