divendres, 20 de març del 2009

La Biblioteca Municipal, un espai d’accés gratuït a Internet

divendres, 20 de març del 2009
Durant l’acte de presentació de la web de Dones en Xarxa de Cervelló i el lliurament de diplomes a les participants en els nostres tallers del passat 5 de març van sorgir diverses qüestions interessants proposades per algunes de les nostres alumnes.

La més important concernia a l’accés a Internet: ¿què fem si no tenim mitjans per comprar un ordinador o no podem pagar una connexió ADSL i, tot i així, volem continuar accedint a la xarxa? Doncs bé, una manera fàcil, ràpida i gratuïta de fer-ho és utilitzar els serveis que ofereix la Biblioteca.

Tots els municipis de la Diputació de Barcelona compten amb una (o vàries) biblioteques públiques, i moltes d’elles ofereixen aquest servei d’accés a Internet.

Per poder gaudir d’aquest servei només heu d’obtenir el carnet de la vostra biblioteca, que és totalment gratuït. Amb el carnet tindreu dret a reservar i extraure tot tipus de documents (llibres, vídeos, CDs, etc.) de la Biblioteca i, també, a reservar dia i hora a un dels seus ordinadors.

Tingueu en compte, però, que aquests PCs estan pensats únicament per navegar a la xarxa, per tant, és molt possible que NO pugueu utilitzar altres aplicacions (processadors de text, fulls de càlcul, etc.), instal·lar-ne de noves o connectar-hi un llapis de memòria (o qualsevol altre hardware). Per fer això haureu d’anar a un locutori i, malauradament, pagar.

En el cas de disposar d’ordinador portàtil, podeu dur-vos-ho a la Biblioteca i connectar-vos a Internet, novament de manera gratuïta, a través del seu WiFi. Bàsicament, WiFi vol dir que podeu connectar-vos a Internet sense necessitat de cables. La connexió es troba "a l’aire" i el vostre portàtil la detectarà i s’hi connectarà.

En aquest bloc, trobareu informació actualitzada sobre zones WiFi de Barcelona.

PUBLICAT A DONES DE CERVELLÓ EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket