dilluns, 9 de març del 2009

Dones en Xarxa va lliurar diplomes a les dones de Cervelló

dilluns, 9 de març del 2009
La Sala Polivalent de l’Ateneu de Cervelló va ser l’indret on es va celebrar, el passat dijous, 5 de març, de 17 a 19:30 hores, l’acte de presentació de la web Dones de Cervelló en Xarxa i el lliurament de diplomes a les participants en els tallers de l’associació.

L’acte va començar, amb 15 minuts de retràs, amb la presentació de la web municipal de l’Ajuntament de Cervelló, que conté un nou espai dedicat a les dones impulsat i organitzat per l’agent d’igualtat del municipi, Rosa Mela, que hi era present a l’acte.

Tot seguit, la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, va encetar la presentació de la web local Dones de Cervelló en Xarxa, un espai amb notícies, articles, agenda, entitats i bloguesfera dedicat a les dones de Cervelló que, enguany, compleix el seu segon any a la xarxa.

També va agrair a totes les presents la seva participació en els tallers Dona Connecta’t i Activisme 2.0 de Dones en Xarxa, i les va animar a continuar connectades i aportar més continguts amb visió de gènere a la xarxa.

Va haver temps, també, per aportar algunes dades alarmants sobre la inferioritat en nombre de les dones a Internet en comparació amb els homes (la coneguda bretxa digital de gènere), i per parlar dels últims avenços tecnològics, ja incorporats al Catàleg d’Activitats de Dones en Xarxa, com ara els ultra-portàtils o les connexions de mòdem USB portàtils.

La Regidora de la Dona de Cervelló, la Sra. Sílvia Muñoz, i l’alcalde del municipi, el Sr. Angelino Maestro, ambdós presents a l’acte, també van tenir algunes paraules d’ànim per les dones que van participar en els tallers, i van alabar la tasca que Dones en Xarxa està desenvolupant en el seu i en altres municipis de Catalunya des de l’any 2007.

Després d’una ronda de preguntes on dos dels nostres alumnes, Josep Bellés i Balbina Queiruga, van tenir l’oportunitat d’expressar les seves inquietuds tant a l’alcalde com a la regidora de la dona del municipi, es va procedir al lliurament dels diplomes.

Els alumnes presents a l’acte que van recollir els seus diplomes van ser: Adela Ferrer, Balbina Queiruga, Elisa Jarandilla, Eva García (ella no hi va poder assistir i el diploma el va recollir la seva mare), José Pérez, Josep Bellés, Pepita Caballero, Amalia Lozano, Dolores Domínguez, Montserrat Roig, Salvadora Baquero i Trini Solé.

Les alumnes que no van poder assistir a l’acte encara poden recollir els seus diplomes al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones de Cervelló.

Per finalitzar la trobada, que va ser amena i alhora informativa, es va organitzar un petit berenar amb menjars i begudes diverses. Tots els assistents a l’acte es van reunir al voltant d’una taula rodona i van conversar amigablement.

Aquest acte s’engloba dins del programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament de Cervelló i l’Associació de Dones del municipi per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que es celebra arreu del món cada 8 de març.


PUBLICAT A DONES DE CERVELLÓ EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket