dimarts, 24 de maig del 2011

Femitic, un festival de vídeos... i ara també fotos!

dimarts, 24 de maig del 2011
La setmana passada vam anunciar l’arribada de la tercera edició de Femitic, el festival de vídeos realitzats per dones que organitza anualment Dones en Xarxa. També vam avançar algunes de les novetats que incorporarà l’edició de 2011 del concurs, i avui us expliquem una d’elles.

Fins ara, Femitic era exclusivament un festival de vídeos. Les concursants podien presentar treballs de ficció, documentals, animació, videoclips... o qualsevol altra variant en format audiovisual. En aquesta tercera edició, però, el concurs amplia les seves possibilitats de participació, ja que també admetrà fotografies.

La fotografia és una forma d’expressió més directa i instantània que el vídeo, però pot resultar igual d’efectiva a l’hora de transmetre uns valors o reflectir la mirada del seu autor o autora sobre un tema.

La proliferació de càmeres de fotos en la societat actual (qui no té un mòbil amb càmera?) i la simplificació del seu ús gràcies a la tecnologia digital i als múltiples editors d’imatge, converteixen aquesta nova categoria en una opció molt accessible a la majoria de la població.

Les fotos presentades a concurs es podran enviar en els formats d’arxiu d’imatge digitals més utilitzats (.jpeg, .gif, .png) i, si preferiu realitzar els vostres treballs amb una càmera de fotos analògica, podreu enviar-nos la fotografia un cop escanejada.

Com sempre, us animem a mostrar la vostra vessant més artística i imaginativa: no us quedeu necessàriament amb allò que heu capturat amb la càmera; també podeu presentar imatges alterades, collages, murals, foto-seqüències, etc.

Això sí, recordeu que vosaltres heu de ser les autores de les mateixes i, si teniu pensat utilitzar algun material gràfic de tercers, assegureu-vos de què no tingui drets d’autor i que la seva llicència permeti l’ús comercial i les modificacions sobre l’obra original. Haureu, amés, d’atribuir l’autoria d’aquest material al seu creador o creadora (nom i/o pàgina web).

A partir d’ara.... Femitic, festival de vídeos i fotos realitzats per dones.

Recorda que Femitic 2011 es presenta el proper 9 de juny, a les 19 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona (+ informació). I estàs convidada!

PUBLICAT A FEMITIC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket