divendres, 13 de maig del 2011

Laia Pajuelo: "No som responsables de la cara que tenim però sí de la que posem"

divendres, 13 de maig del 2011
"No som responsables de la cara que tenim però sí de la que posem". Aquesta va ser una de les frases que la jove emprenedora i activista social Laia Pajuelo va mencionar durant la seva intervenció en el V Còctels & Blocs de Dones en Xarxa, celebrat el passat 12 de maig, a la Cocteleria Milano de Barcelona. També va recordar unes paraules de Simone de Beauvoir: "Accepto l’aventura de ser jo". Ambdues cites expressen prou acuradament l’actitud de Pajuelo enfront la vida.

La Laia es va involucrar, des de ben joveneta, en diversos projectes socials, com ara l’associació TIJA d’ajuda als Balcans, el CAS (Centre Ambulatori Municipal de Tractament de les Drogodependències) de Sants, o la que considera la seva millor experiència laboral - un projecte de ciber@ula desenvolupat a l’Hospital de la Vall d’Hebrón. Actualment, ha fundat la seva pròpia empresa, La Dolce Venus, i és la presidenta de l’associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS).

Molt sensibilitzada amb tot allò referent a la igualtat d’oportunitats de les dones, Pajuelo imparteix, entre altres, tallers de sexualitat i afectivitat, i de prevenció de la violència de gènere, amés de ser l’autora del bloc Mulier Sapiens , que reivindica el paper de la dona des del seu títol - contraposant-lo amb l’ampliament utilitzat homo sapiens - fins els seus continguts.

Pel que fa a les TICs, de les quals n’és una defensora convençuda, la Laia ens va parlar de la molt positiva acollida de l’Estenedor, una assesoria virtual adreçada als i les joves que utilitza la plataforma Messenger. També va plantejar alguns conceptes clau, com ara l’exhibicionisme emocional a través de les xarxes socials, l’ombra digital ("qui no s’ha buscat a Google?"), l’estrés produït per l’spam, o la fugacitat de les aparicions a la xarxa. Amés ens va presentar algunes aplicacions curioses com Web 2.0 Suicide Machine, que facilita l’eliminació de perfils 2.0, o Wordle, que permet crear núvols de paraules.

La vintena de dones que ens van acompanyar durant aquesta cinquena trobada també van participar en dues dinàmiques de grup que Pajuelo va proposar i que utilitza en els seus tallers. Com sempre, l’ambient i els còctels van ser fantàstics, i tot plegat va contribuïr a que l’esdeveniment fos un èxit.

Aquí teniu la llista de les assistents, amb els seus blocs i les seves xarxes:

- Laia Pajuelo: bloc / Facebook

- Alícia Ventura: Facebook

- Anni Karouni: Facebook

- Aurora Arenas: web / web / Facebook / Twitter / Twitter

- Carmen Robles: web / bloc / Facebook

- Esther Ramos: web / web / Facebook

- Imma Carpio: Facebook

- Laura González: Facebook

- Lourdes Muñoz: bloc / Facebook / Twitter

- Mercè Barti: web / Facebook / Twitter

- Miriam Bonet: web / Facebook / Twitter

- Montserrat Rodríguez

- Núria Rodó: web / Facebook / Facebook / Twitter

- Patricia Fernandez Carrelo: Facebook / Twitter

- Pilar Agüero

- Pili Muñoz: bloc / Facebook / Facebook

- Rosa Mª Garrido: bloc / Facebook / Twitter

- Vanessa Soria: bloc

- Yolanda Torres: Facebook

A la galeria de Flickr de Dones en Xarxa trobareu totes les fotografies de l’acte.


El proper Còctels & Blocs, que es celebrarà el dijous, 9 de juny, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona, tindrà un caire un tant especial... Us mantindrem informades!

PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket