dimecres, 30 de novembre del 2011

Badalona reconeix a les entitats de dones en el Dia contra la Violència de Gènere

dimecres, 30 de novembre del 2011
El Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona va acollir, el passat divendres, 25 de novembre, l’acte en commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Presidit per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la Regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, responsable també de l’Àrea de la Dona, l’esdeveniment va comptar amb la presència d’altres regidors i regidores, els diferents grups polítics de la ciutat i nombroses representants de les entitats i els grups de dones de Badalona.

Abans d’encetar l’acte, es va guardar un minut de silenci en record de totes les víctimes d’aquesta xacra social. La regidora i l’alcalde van pronunciar unes paraules expressant el compromís del govern de Badalona per continuar lluitant contra la violència de gènere, tant pel que fa a la prevenció com a l’atenció a les dones maltractades.

Va haver temps, també, per recordar a dues escriptores catalanes, Mª Aurèlia Capmany i Montserrat Roig, amb motiu del vintè aniversari de les seves morts. Es van llegir, amés, fragments del llibre Betúlia , de Mª Aurèlia Capmany, mentre es visionaven fotografies de l’escriptora i de l’antiga Badalona.

Durant l’acte, es van lliurar també els Premis Trencant Invisibilitats , que són un reconeixement per a les persones i les entitats que defensen els drets de les dones i fan possible, gràcies a la seva feina, una societat més igualitària.

El premi individual va recaure en la doctora Francesca Fullana, cap del servei de Cirurgia Plàstica i de la unitat de Reconstrucció Mamària de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Fullana no va poder assistir a l’acte però va enviar un escrit d’agraïment que va ser llegit per la conductora de l’acte.

El premi col·lectiu va reconèixer la tasca de les vocalies i les entitats de dones de Badalona, i va ser recollit per representants de tres dels grups més veterans de la ciutat: els de Pomar, Sant Roc i Congrés.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte a la Galeria de Flickr de Dones en Xarxa.

PUBLICAT A DONES DE BADALONA EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket