dijous, 23 de juny del 2011

Elena Gómez del Pozuelo, presidenta d’Adigital, convidada de luxe del VI Còctels & Blocs

dijous, 23 de juny del 2011 0
Després de comptar, en edicions anteriors, amb expertes com l’antropòloga Trina Milán, la periodista Carme Freixa, l’activista Simona Levi, la networker Rosaura Alastruey o la jove emprenedora Laia Pajuelo, Dones en Xarxa ha convidat al proper Còctels & Blocs, l’últim abans de les vacances d’estiu, a Elena Gómez del Pozuelo.

Gómez del Pozuelo és un perfecte exemple d’emprenedora TIC, ja que tots els seus projectes estan enfocats a fer negoci a la xarxa. Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid, és l’actual presidenta de l’Associació Espanyola d’Economia Digital (Adigital).

Anteriorment, havia fundat i presidit els portals directivosplus.com i secretariaplus.com, i també havia estat directora de l’Associació Espanyola de Comerç Electrònic (AECE) i de l’Associació Espanyola de Màrqueting Directe (AEMD).

En l’actualitat, és membre del Comité Executiu i de la Junta Directiva de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) i consellera a Meta4. També és la fundadora de dues webs de venda de productes de regal, Encesta y La Cigüeña del Bebé.

Col·labora habitualment a dues pàgines adreçades a dones emprenedores, Dirigir en Femenino i Mujeres Consejeras. I és accionista de tres start-ups relacionats amb l’empresa 2.0: Inesdi, Íncipy i la xarxa social professional per a dones Womenalia.

Com no podia ser d’altra manera, Gómez del Pozuelo té una remarcable presència a la xarxa. La pots trobar a Twitter, LinkedIn i Facebook.

Si vols escoltar a l’Elena parlar sobre totes aquestes experiències i molt més, apunta’t aquesta cita en la teva agenda: dijous, 14 de juliol, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano (Ronda Universitat, núm. 35) de Barcelona.

Com sempre, les begudes aniran a càrrec de cadascuna de les participants i Dones en Xarxa procurarà el pica-pica.

Per confirmar la teva assistència, envia un e-mail a donesenxarxa@donesenxarxa.cat amb assumpte VI Còctels & Blocs, o respon a través de l’esdeveniment que hem creat a Facebook.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimecres, 22 de juny del 2011

Una Samsung Galaxy Tab pot ser teva!

dimecres, 22 de juny del 2011 0
Tal i com us vam informar fa cinc dies, l’associació Dones en Xarxa vol incentivar la participació a Femitic durant el primer mes de desenvolupament del concurs amb el sorteig d’una tableta digital.

Avui us oferim més detalls sobre la tablet que les dones que enviïn els seus vídeos i/o fotos abans de l’1 de juliol, data en què es realitzarà el sorteig, podran optar a guanyar.

Es tracta de la Samsung Galaxy Tab, un dispositiu mòbil amb connexió wi-fi i una pantalla tàctil de 7 pulgades d’alta qualitat, que funciona amb la plataforma Android (Froyo 2.2), a través de la qual es pot accedir a milers d’aplicacions mitjançant l’Android Market.

Permet navegar per la xarxa; accedir a Facebook, Twitter, YouTube o Google Maps, entre altres; escriure missatges de correu electrònic amb facilitat a través del seu teclat QWERTY virtual; veure vídeos i fotos; escoltar música; etc.

Compta amb un potent processador ARM Cortex A8 (1 GHz), i una memòria interna de 16GB ampliable, mitjançant targeta MicroSD, fins els 32GB. Amés, disposa de dues càmeres, una en la part frontal i una altra en la part de darrera, de 3.15 i 1.3 Mpix respectivament, amb les quals es poden capturar imatges i vídeos.

Què més es pot demanar? Ja ho saps, consulta les bases, concursa a Femitic (data límit per entrar en el sorteig: el 30 de juny, a les 12 de la nit), i opta a emportar-te aquest fantàstic premi!

PUBLICAT A FEMITIC

dijous, 16 de juny del 2011

Participa a Femitic i guanya una tableta digital

dijous, 16 de juny del 2011 0
Com en edicions anteriors, l’associació Dones en Xarxa vol fomentar la participació a Femitic amb el sorteig d’un gadget entre les dones que enviïn els seus treballs - vídeos i/o fotografies - durant el primer mes de desenvolupament del concurs.

En aquesta ocasió, l’afortunada guanyadora del sorteig s’emportarà una tableta digital, amb la qual podrà connectar-se a Internet, via wi-fi, i gaudir de l’oferta d’aplicacions - moltes d’elles gratuïtes - que ofereix.

Navegar per la xarxa, consultar el correu electrònic, actualitzar les xarxes socials i/o el blog… en qualsevol moment i lloc, són alguns dels grans avantatges d’aquest dispositiu mòbil.

Per participar, només cal enviar un vídeo i/o una fotografia a Femitic abans del 30 de juny, data en què es realitzarà el sorteig. Quants més vídeos i/o fotografies enviïs, més possibilitats tindràs de guanyar.

Consulta les bases, concursa a Femitic, i opta a emportar-te aquest fantàstic premi!

NOTA: la imatge de la tableta és orientativa.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimecres, 15 de juny del 2011

Ja ha començat la tercera edició de Femitic

dimecres, 15 de juny del 2011 0
Ja ha començat Femitic, el festival que organitza Dones en Xarxa i que, enguany, arriba a la seva tercera edició.

Recordem que, en aquesta ocasió, els treballs es podran presentar en dos formats diferents, vídeo i fotografia, i que hem incorporat la categoria d’àmbit laboral a la pre-existent sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Ja estan disponibles les bases per a aquest 2011, i també la composició del jurat. Trobareu el formulari de participació aquí.

El període de recepció de vídeos i fotos finalitzarà el proper 30 de setembre. El 30 de juny realitzarem el sorteig d’una tablet digital entre les dones que ja hagin enviat les seves obres a concurs.

Podeu seguir el desenvolupament del Femitic 2011 a través del bloc oficial i de les diferents xarxes socials en les quals hi és present:

Per a més informació, envia un e-mail a femitic@donesenxarxa.cat.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

divendres, 10 de juny del 2011

Femitic, un festival per a les dones, participatiu i obert

divendres, 10 de juny del 2011 0
Ahir, dijous 9 de juny, va tenir lloc la presentació de la tercera edició de Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació Dones en Xarxa.

La Cocteleria Milano de Barcelona fou l’escenari on ens vam trobar amb una trentena de dones interessades en participar en aquest festival. També van comptar amb la presència d’alguns membres del jurat d’enguany.

Virgínia Esteve, vocal de la junta de Dones en Xarxa i responsable de Femitic, va iniciar la presentació de l’acte amb una breu explicació sobre el festival i les seves novetats: un nou format, la fotografia, i una nova temàtica, l’àmbit laboral.

Per aquest motiu, la tercera edició del concurs comptarà amb quatre categories, que es repartiran els 8.000 euros que l’organització ha destinat als premis, 1.000 euros més que en edicions anteriors.

Tot seguit, Lourdes Muñoz, presidenta de Dones en Xarxa, va destacar els tres eixos al voltant dels quals gira Femitic: les dones, perquè és un concurs adreçat a elles; la participació, perquè són els i les internautes els que decideixen els 10 millors treballs presentats a concurs en cada categoria; i l’obertura, perquè Femitic és un festival de filosofia copyleft que permet la re-utilització i distribució de les obres presentades.

També va fer una valoració de les edicions anteriors del festival: "180 vídeos han estat presentats a concurs en les edicions de 2009 i 2010, mentre que la pàgina web de Femitic ha rebut més de 97.000 visites". "Creiem que, per aquests motius, el concurs ha tingut un gran impacte a la xarxa, i aquest és un dels objectius que perseguíem", va afegir.

Així mateix, Muñoz va explicar que Femitic és un projecte que vol contribuir al desenvolupament de la Societat de la Informació i el Coneixement des de la perspectiva de gènere, ja que el que es pretén, en definitiva, és la incorporació de més dones a la xarxa i la seva participació activa en la mateixa a través de la creació de continguts propis. Per això, aquest concurs promou valors igualitaris, especialment entre els i les joves, i contribueix a disminuir la fractura digital de gènere.

S’obre l’aspecte participatiu, Muñoz va comentar que, no només es tracta d’enviar vídeos i fotos, sinó que intentem motivar a les dones perquè també facin difusió del concurs, especialment a través dels seus blocs i les seves xarxes socials, i perquè s’involucrin durant el procés de votació popular, fent campanya pels seus treballs preferits.

Pel que fa a les novetats d’aquesta edició, Muñoz va parlar de la incorporació del suport fotogràfic com una oportunitat especialment pensada per a aquelles dones que no tenen els coneixements necessaris per a realitzar un vídeo, ja que la fotografia és un mitjà d’expressió més simple i directe.

En referència a això, va mencionar a les dones que participen en els tallers de formació i alfabetització digital que Dones en Xarxa imparteix en diferents municipis catalans a través del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes, amb la col·laboració de diversos ajuntaments i consells comarcals.

Pel que fa a la nova temàtica d’àmbit laboral, Muñoz va reconèixer la necessitat de visibilitzar i denunciar les diferències entre dones i homes que encara persisteixen en aquest camp, tan salarials, com de duració dels contractes o tipus de jornada laboral, entre altres. Fomentar la igualtat en el món laboral esdevé, doncs, un dels nous objectius d’aquest concurs.

En acabar la presentació, les assistents van tenir l’ocasió de poder veure alguns dels vídeos presentats a les edicions anteriors del festival, i també el vídeo promocional d’aquest 2011. Van poder tastar l’exquisit còctel Femitic dissenyat per a la cita, i van intercanviar impressions entre elles i amb membres presents de Dones en Xarxa.

A continuació, us adjuntem els enllaços a les fotos de l’acte, que podeu trobar a la nostra galeria de Flickr:

- Presentació de Femitic 2011
- Photocall de Femitic 2011

I, per últim, aquí teniu el vídeo de la presentació:


PUBLICAT A DONES EN XARXA

dimecres, 8 de juny del 2011

Demà es presenta la tercera edició de Femitic

dimecres, 8 de juny del 2011 0
Demà, 9 de juny, a partir de les 19 hores, la Cocteleria Milano de Barcelona acull la presentació de la tercera edició de Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza l’associació Dones en Xarxa.

Durant l’acte, comptarem amb la presència de la presidenta de Dones en Xarxa, Lourdes Muñoz, i de la vocal responsable de Femitic, Virgínia Esteve.

La presentació, que anirà precedida d’una roda de premsa, començarà puntualment amb una breu introducció sobre la història del concurs, seguida d’una valoració de l’edició anterior. A continuació, es procedirà a explicar amb detall totes les novetats d’enguany.

Hi haurà, per suposat, un torn de preguntes on les assistents podran resoldre tot tipus de dubtes en relació al funcionament del festival. I, just després de la cloenda de l’acte, seran convidades per Dones en Xarxa a tastar, gratuïtament, el còctel Femitic, un combinat (amb o sense alcohol) dissenyat específicament per a aquesta ocasió.

Amés, habilitarem un espai on es podran visionar alguns dels vídeos presentats en edicions anteriors, entre ells els guanyadors de 2009 (Dones) i 2010 (Connectades), i també estrenarem, en primícia, el vídeo promocional d’aquest 2011.

Per tot això, us animem a què vingueu a compartir amb nosaltres aquesta cita tant important. Però, si no podeu, us informem que retransmetrem l’acte, en directe, a través de Twitter (busqueu la hashtag #Femitic). I, divendres, no us perdeu l’article, les fotos i el vídeo de la presentació que publicarem al bloc de Femitic i a la pàgina web de Dones en Xarxa.

- DATA I HORA DE L’ACTE: Dijous, 9 de juny de 2011, a les 19 hores

- LLOC DE L’ACTE: Cocteleria Milano (Ronda Universitat, núm. 35, 08007, Barcelona)

- ACCÉS: Metro L1 (Catalunya), L2 (Passeig de Gràcia), L3 (Catalunya) o L4 (Passeig de Gràcia)

PUBLICAT A FEMITIC

dimarts, 7 de juny del 2011

Femitic repartirà enguany 8.000 euros en premis

dimarts, 7 de juny del 2011 0
Fa tres setmanes vam anunciar l’arribada de la tercera edició de Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació Dones en Xarxa.

Des de llavors, hem avançat dues de les principals novetats de l’edició de 2011 del concurs: la incorporació d’una nova categoria de fotografia i d’una nova temàtica d’àmbit laboral.

D’aquesta manera, l’edició d’enguany del concurs comptarà amb quatre categories, i els treballs guanyadors en cadascuna d’elles s’enduran els següents premis:

- Categoria vídeos i TICs: 3.000€

- Categoria vídeos i àmbit laboral: 3.000€

- Categoria fotos i TICs: 1.000€

- Categoria fotos i àmbit laboral: 1.000€

Això vol dir que el Femitic 2011 repartirà un total de 8.000 euros en premis entre les afortunades guanyadores del concurs, 1.000 euros més que en edicions anteriors. Un altre bon motiu per participar-hi!

Recorda que Femitic 2011 es presenta el proper 9 de juny, a les 19 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona (+ informació). No hi faltis!

PUBLICAT A FEMITIC

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket