dimecres, 20 d’abril del 2011

Les Anastàsies Badalona celebren el seu 1er aniversari

dimecres, 20 d’abril del 2011
El passat divendres, 15 d’abril, les Anastàsies Badalona van celebrar el seu primer aniversari enfront d’unes 50 persones assistents, entre elles moltes membres de la plataforma, a la Sala d’Actes de la Societat Coral La Badalonense.

Tal i com va explicar una de les seves fundadores, l’Azucena Izquierdo, la intenció de l’entitat és la de proporcionar un espai per a les badalonines "on poder reunir-nos per parlar del triangle dona, cultura i Badalona", els treis eixos d’acció fonamentals al voltant dels quals es programen les activitats del grup.

Precisament, una bona part de la roda de premsa de divendres va estar dedicada a repassar els actes que les Anastàsies han celebrat des de la seva creació, entre ells, sopars literaris i teatrals, un homenatge a l’Elisa Reverter, un recital de poesia eròtica, col·laboracions amb el grup de cambra Kassia i al programa de ràdio Nines Russes i, més recentment, una trobada amb la nova presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell.

Les Anastàsies també van anunciar algunes de les activitats que tenen previstes per el que queda d’any, com ara un sopar musical, una campanya per incloure noms de dones al nomenclàtor de carrers de la ciutat, i una visita a la maternitat d’Elna, on la badalonina Remei Oliva va tenir un paper fonamental, va comentar Izquierdo.

La més immediata, però, serà la tertúlia Badalona amb ulls de dona , que tindrà lloc el proper 5 de maig, a les 18 hores, a La Badalonense, i on representants dels diferents partits polítics exposaran els seus arguments de cara a les properes eleccions municipals.

Les Anastàsies, que compten amb un manifest propi, van prendre el nom, en la seva versió femenina, del copatró de la ciutat i aquest, explicava Izquierdo, té una significació especial: "Anastàsia és aquella que té la força per ressuscitar o fer aixecar".

El Centre de Recursos i Assessorament a la Dona (CRAD) de Badalona és un dels equipaments que les Anastàsies volen "ressuscitar" i, per aquest motiu, estan reunint signatures per tal de presentar una petició a l’Ajuntament per a la seva millora i ampliació. "El CRAD inclou una biblioteca amb perspectiva de gènere que reivindica i visibilitza la memòria històrica de les dones", recordava Izquierdo.

Precisament, Paco Escudero, que fins fa uns dies era el responsable d’aquest centre, ostenta el títol d’Anastàsia d’Honor dins l’organització, ja que va donar suport a la formació de la plataforma, amb la qual continua col·laborant especialment en les seves produccions teatrals.

En aquesta línia, recentment s’han constituït la Companyia Anastàsies Teatre i la Coral Anastàsies. Ambdues iniciatives pretenen visibilitzar i potenciar la vessant artística de les dones, així com els cursos d’escriptura creativa o el concurs de poesia que també formen part del programa d’activitats de les Anastàsies.

Per acabar, Izquierdo va recordar que qualsevol persona que vulgui fer-se sòcia de la plataforma, realitzar alguna consulta o comprar tiquets pels sopars que organitzen, es pot adreçar al bar de La Societat Coral La Badalonense (c/Sant Anastasi, núm. 14), tots els dilluns, de 17 a 19 hores.

Segueix a les Anastàsies Badalona a través de Twitter i/o Facebook. També pots contactar amb elles a través del correu electrònic anastasies_bdn@gmail.com.

Pots veure totes les fotografies de l’acte a la Galeria de Flickr de Dones en Xarxa.

PUBLICAT A DONES DE BADALONA EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket