Una trentena de dones ens van acompanyar durant la quarta trobada de blocaires catalanes que organitza mensualment la nostra associació. Gràcies a la seva participació, el bon ambient i els millors còctels, l’esdeveniment va ser un èxit. La conversa, el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant del concepte de networking, i l’utilitat de les xarxes socials i professionals van marcar la vetllada.
Alastruey va parlar de la seva estada al Silicon Valley de San Francisco (USA), durant la qual va experimentar en primera persona el concepte de networking, i de les dificultats que es va trobar quan va voler portar aquesta filosofia a Espanya. En aquell moment, va explicar, xarxes com Facebook i LinkedIn acabaven de crear-se i ningú, fora dels Estats Units, entenia quina era l’utilitat que podien arribar a tenir per a les seves empreses i/o carreres professionals.
Alastruey va utilitzar un símil curiós però molt efectiu quan va equiparar el concepte de fer xarxa a l’acte de lligar. "D’alguna manera, quan fem networking esten intentant seduir amb el nostre producte o servei", va dir. També va descartar la noció de què a les sessions de networking es va a vendre, tot i que va reconèixer que moltes persones ho entenen d’aquesta manera.
Alastruey va continuar remarcant la importància de treballar per la visibilitat de les dones i els seus projectes a la xarxa, explicant que precisament el treball en xarxa amb altres professionals, emprenedores i empreses, i l’ús de les eines de la web 2.0, oferien noves i grans possibilitats de difusió per als mateixos.
També va assenyalar la necessitat de formar-se i d’anar reciclant-se en l’ús d’aquestes eines i aplicacions TIC, per tal d’estar al dia i poder "parlar a través d’altres mitjans i amb altres llenguatges". Apart de les abans mencionades Facebook i LinkedIn, també va parlar de Twitter com una altra xarxa fonamental per desenvolupar el concepte de networking i compartir coneixements.
Les quasi trenta dones que van participar van fer moltes aportacions sobre les seves experiències personals i van dirigir-se a la nostra convidada amb dubtes relacionats, en la seva gran majoria, amb les fórmules per fer networking a nivell local i comarcal entre dones professionals i emprenedores.
Un tema que també va sorgir al llarg de la trobada va ser com impulsar projectes innovadors que puguin generar noves formes de creació de treball entre les dones, i com cercar-ne fonts de finançament per plasmar-los.
Finalment, Alastruey va concloure la seva intervenció assegurant: "és preferible conèixer a gent interessant que a gent important". Amb això es referia a l’accessibilitat i el saber escoltar, i no només parlar, dels nostres interlocutors a l’hora de fer xarxa. La creació de sinergies positives, va dir, és en gran part l’objectiu del networking.
Aquí teniu la llista de les assistents, amb els seus blocs i les seves xarxes:
- Rosaura Alastruey: web / Twitter / LinkedIn
- Beatriz Mella: bloc / Facebook
- Carina Singer
- Clara Martín: web / Facebook / Twitter
- Cristina Ortega: Facebook
- Emilia Briones: bloc
- Emma Giné: bloc / Facebook / Twitter
- Jana García
- Laura Carrión : Facebook
- Laura González
- Lila Fiorini
- Lola Cañete: bloc / Facebook
- Lourdes Muñoz: bloc / Facebook / Twitter
- Montse Erra: Facebook
- Rosa Mª Garrido: Facebook / Twitter
A la galeria de Flickr de Dones en Xarxa trobareu totes les fotografies de l’acte.
Ens veiem en el V Còctels & Blocs, el 12 de maig, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano de Barcelona!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada