divendres, 12 de juny del 2009

Femitic és el nou projecte de Dones en Xarxa

divendres, 12 de juny del 2009

Què és aquest concurs?

Dones en Xarxa organitza el primer concurs de vídeos creats exclusivament per dones amb l’eslògan Més dones a la xarxa!. El concurs pretén promocionar l’accés a Internet de les dones i visibilitzar els continguts digitals creats per dones.

Quins són els seus objectius?

Les Tecnologies de la Comunicació i la Informació (TIC) suposen una gran oportunitat per a les dones per a contactar amb altres persones, participar en grups d’interès, promocionar el seu treball, informar-se, buscar feina, etc.

L’accés de les dones a Internet permetrà la reducció de la fractura digital de gènere, l’eliminació del llenguatge sexista, l’extinció dels estereotips de gènere i la promoció de valors socials positius i d’igualtat.

Qui pot participar?

Qualsevol dona major de 16 anys de tot l’Estat Espanyol. Ho pot fer individualment o en grup, encara que la titular del vídeo haurà de ser només una persona.

Com ha de ser el vídeo?

Els vídeos presentats a concurs hauran de ser respectuosos amb la perspectiva de gènere. El tema serà indistintament les dones i les TICs, o les dones i Internet, reflectint tant la relació real com la desitjada. Es podran presentar tant en català com en castellà. La duració màxima serà de 5 minuts. S’accepten tots els formats de vídeo estàndard: .mpg, .mpeg, .avi, .wmv i .mov. El suport amb el qual s’enregistra el vídeo pot ser una videocàmera, una webcam, un telèfon mòbil, etc.

Cronologia del concurs

  • 18 de juny de 2009 : Es posa en marxa la pàgina web, www.femitic.cat
  • 22 de juny de 2009 : Es presenta a Barcelona el concurs
  • Del 18 de juny al 18 de setembre : S’obre el termini de presentació dels vídeos
  • Del 19 de setembre al 9 de novembre : S’obre el termini de votació dels vídeos
  • Novembre de 2009 : Un jurat es reuneix i escull els dos vídeos premiats
  • Novembre de 2009 : Acte de lliurament dels premis

www.femitic.cat

Tots els vídeos presentats al concurs que compleixin els requisits establerts a les bases s’aniran publicant a la pàgina web de FEMITIC. Des d’aquesta pàgina web, les dones interessades en participar en el concurs podran consultar les bases, inscriure’s i enviar-nos el seu vídeo.

Així mateix, els i les internautes podran entrar a la pàgina web per visualitzar els vídeos, comentar els vídeos i votar els vídeos. Els 10 vídeos més votats passaran a la final.

Un jurat especialitzat escollirà el primer i el segon premi. Dones en Xarxa podrà fer ús de qualsevol dels vídeos presentats per a promocionar els seus projectes.

Els premis

D’entre tots els vídeos presentats durant la primera setmana de concurs (del 22 al 28 de juny) es farà un sorteig i la guanyadora s’emportarà un mini-portàtil.

D’entre tots els vídeos presentats durant la segona setmana de concurs (del 29 de juny al 5 de juliol) es faran dos sorteigs més i les guanyadores s’emportaran un Ipod i un colgant de plata amb el logotip de Dones en Xarxa respectivament.

Al final del concurs, el jurat escollirà les dues premiades d’entre les 10 finalistes. El segon premi està dotat de 2000 euros. I el primer premi de 5000 euros.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

2 comentaris:

Geanina Codita ha dit...

Siempre que vienen a visitar este blog a que descubra la armonía de los colores mágicamente enviado por mensaje de texto fenomenal. Gracias.
Si estás en mi blog sería un honor, si la votación en TOPblog y yo entiendo que te gusto y me vas a volver.
Un buen día para ti!

Patricia Fernandez ha dit...

Gracias por tus halagos, Geanina, y por visitarme. Me he pasado por tu blog y me ha gustado mucho.

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket