dilluns, 5 d’abril del 2010

Dones en Xarxa s’apropa a les dones de Viladecans

dilluns, 5 d’abril del 2010
La Sala de Plens de la Torre del Baró va ser l’escenari on es va celebrar, el passat 23 de març, a les 6 de la tarda, l’acte de lliurament de diplomes de Dones en Xarxa de Viladecans.

Vint dones viladecanenques van assistir a aquest acte, que tradicionalment organitza l’associació Dones en Xarxa en acabar els seus cursos d’Internet gratuïts per a dones.

L’acte va estar conduït per la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, que amés va impartir la xerrada La Seguretat a la Xarxa des de la Perspectiva de Gènere i va mostrar els resultats del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes a Viladecans.

També es va comptar amb la presència i la participació de la Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Viladecans, la senyora Gisela Navarro. La senyora Navarro es va mostrar satisfeta amb els esforços de Dones en Xarxa per incloure i visibilitzar a les dones del municipi a Internet, i va aprofitar l’ocasió per animar-les a involucrar-se al 3er Congrés de Dones del Baix Llobregat, que tindrà lloc el proper mes de maig a Viladecans.

Enguany, 49 dones viladecanenques han estat formades en l’ús d’Internet per Dones en Xarxa. El taller d’iniciaició Dona Connecta’t els ha servit per conèixer el funcionament dels navegadors web, el de les cerques amb Google i el del correu electrònic. A través del taller d’introducció a la web 2.0 Activisme 2.0 han après a crear-se un blog i a moure’s per les xarxes socials més importants d’Internet, entre altres coses.

Dones en Xarxa de Viladecans compta, també, amb un espai web propi amb notícies, articles, entrevistes i agenda dedicades exclusivament a les dones del municipi, i en el que totes estan convidades a particiar-hi.

Després de la xerrada i l’emotiva entrega de diplomes, es va oferir un petit refrigeri a totes les assistents, on va continuar la conversa, que va girar, fonamentalment, al voltant de la "lluita" de les dones per la igualtat.

Amb la promesa de tornar molt aviat a Viladecans per impartir més tallers gratuïts d’Internet, Dones en Xarxa va partir cap a un altre acte: el primer Sopar en Xarxa que l’associació organitza amb dones internautes del municipi.

Al sopar hi van participar nou dones, totes elles presents a Internet mitjançant blogs o xarxes socials, principalment Facebook. A algunes d’elles les coneixiem per primera vegada aquella nit, en un acte de desvirtualització. Altres havien participat en els nostres tallers i, a través d’ells, s’havien endinsat a la xarxa.

De qualsevol manera, es va parlar de dones i noves tecnologies, i es van posar sobre la taula opinions i experiències diverses. Com a curiositat, destacar la participació de la Verónica, una jove viladecanenca de 12 anys molt interessada en les possibilitats d’Internet que, encuriosida pel nostre projecte, no va dubtar en convèncer la seva mare per apuntar-se totes dues al nostre sopar.

Aquí teniu totes les fotografies de l’acte:

I aquí els vídeos:


PUBLICAT A DONES DE VILADECANS EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket