dimecres, 24 de març del 2010

Dia d’Ada Lovelace: celebrant les dones a la ciència i la tecnologia

dimecres, 24 de març del 2010
El 24 de març es celebra el segon Dia Mundial d’Ada Lovelace, la primera programadora de la història.

Amb motiu d’aquesta diada, TechnoPhobia ha creat una pàgina (www.findingada.com), des de la qual està demanant a bloguers i blogueres d’arreu del món que contribueixin un post celebrant els èxits de les dones a la ciència i la tecnologia.

Malgrat que la presència femenina en aquests àmbits encara és massa reduïda, tota la població, tant dones com homes, és encoratjada a reconèixer l’excepcionalitat d’aquesta dona pionera i de les que van venir després.

La periodista Montserrat Boix destaca, des de la seva bitàcola, el treball de dones com Jude Milhon, hacker i feminista, i el grup de dones responsables de la primera computadora de la història, l’ENIAC. Els noms d’aquestes últimes van romandre ocults a l’opinió pública fins que l’investigadora Kathryn Kleiman els va descobrir i publicar al 1986.

D’altra banda, la periodista de The Guardian, Mercedes Bunz, aprofita l’ocasió per reivindicar una major presència femenina en els consells executius de les grans empreses d’informàtica i d’Internet.

Apple, per exemple, no compta amb cap dona en el seu equip executiu. Facebook només en té dues: Lori Goler com a vice-presidenta de recursos i contractació, i la cap d’operacions Sheryl Sandberg. A Google podem trobar a Ann Mather, ex-vice-presidenta executiva i directora financera de Pixar, a la professora de biologia molecular Shirley Tighman i a la coneguda Marissa Mayer.

Lamentablement, una cerca de notícies a Google ens deixa un recull paupèrrim d’informacions sobre aquest dia. La blogosfera s’està mostrant una mica més activa però, amb tot, està clar que hem de continuar treballant per a visibilitzar a les dones amb carreres científiques i/o tecnològiques.

Si has escrit un post sobre el Dia d’Ada Lovelace et convido a compartir-lo a www.findingada.com, tal i com he fet jo. També pots mantenir-te al dia sobre els actes que s’estan realitzant al voltant d’aquesta celebració a través de Twitter (http://twitter.com/FindingAda) i de Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=253179284089).

A continuació, Dones en Xarxa ofereix un petit recull de dones blogueres que parlen sobre noves tecnologies:

- Betes i Clicks: http://betesiclicks.com/

- Chica Geek: http://www.chicageek.com/

- Chica SEO: http://www.chicaseo.com/

- El Caparazón: http://www.dreig.eu/caparazon/

- El Escaparate: http://elescaparatederosa.blogspot.com/

- InfoNet: http://infoynet.blogspot.com/

- Lourdes Muñoz: http://bloc.lourdesmunozsantamaria.cat/

- Miriam Ruiz: http://www.miriamruiz.es/weblog/

- Núria Masdéu: http://nuriamasdeu.blogspot.com/

- Querido Facebook: http://teayudofacebook.blogspot.com/

PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket