dimarts, 29 de juny del 2010

Dones en Xarxa continua impartint formació a Cornellà

dimarts, 29 de juny del 2010
El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) va ser l’escenari on es va celebrar, el passat 17 de juny, a partir de les sis de la tarda, l’acte de lliurament de diplomes de Dones en Xarxa de Cornellà. Quinze dones van assistir a aquesta activitat, que tradicionalment organitza l’associació Dones en Xarxa en acabar els seus cursos gratuïts d’Internet per a dones.

L’esdeveniment va començar amb la intervenció de la Regidora de Polítiques de Dones de l’Ajuntament de Cornellà, Emilia Briones, que va agraïr a totes les presents la seva participació en els tallers. Tot seguit, la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, va presentar els resultats del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes, que porta dos anys desenvolupant-se al municipi de Cornellà.

També es va mostar breument la web local de Dones de Cornellà en Xarxa, un espai amb notícies, articles, entrevistes i agenda dedicades exclusivament a les dones del municipi, i en el que totes estan convidades a particiar-hi.

Es van mencionar, també, dos dels projectes més destacats que l’associació està duent a terme aquest any 2010: la segona edició del vídeo-festival per a dones, Femitic; i el consultori de sexualitat i relacions afectives, La Carlota parla de Sexe.

L’acte va finalitzar amb un intercanvi d’opinions entre totes les assistents, que van coincidir en què la manca de temps i d’equips informàtics propis és sovint la principal raó que dificulta l’accés de les dones a Internet.

Pel que fa al material, es va comentar l’alternativa d’utilitzar els espais gratuïts que ofereixen les biblioteques públiques i, en el cas de Cornellà, el centre tecnològic Citilab. També es va parlar de l’oferta actual d’ordinadors i de connexions ADSL, amb preus cada vegada més econòmics, i de la necessitat de veure aquesta despesa com una inversió en una mateixa.

Pel que fa al temps, es va destacar que era important dedicar diàriament una estona a practicar amb l’ordinador, per tal d’assolir els coneixements i la seguretat òptima per poder utilitzar-lo. Membres de les entitats Eurodona i Rosalía de Castro, que havien participat en els tallers i que eren presents a l’acte, van comentar que ja havien aconseguit alguns ordinadors per posar-los a disposició de les seves sòcies.

Tot seguit, es va procedir al lliurament de diplomes a les participants en els tallers de Dones en Xarxa a Cornellà. L’acte va concloure amb la tradicional foto de família i l’oferiment d’un petit refrigeri per a tots i totes les assistents.

Totes les fotografies de l'acte a la galeria de Flickr de Dones en Xarxa. I, a continuació, teniu els vídeos:





PUBLICAT A DONES DE CORNELLÀ EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket