dilluns, 21 de juny del 2010

Dones en Xarxa present al She Leader 2.0

dilluns, 21 de juny del 2010
Els passats 10 i 11 de juny, va tenir lloc, al World Trade Center de Barcelona, el primer Congrés Internacional de Dones Directives i Professionals She Leader 2.0.

L’objectiu d’aquesta trobada pionera era el de facilitar la promoció de dones pre-directives i professionals a càrrecs de decisió, incorporant la perspectiva de gènere, la igualtat d’oportunitats, i les eines de la web 2.0, així com oferir recursos per a millorar la gestió de les empreses i organismes públics.

El She Leader 2.0 va ser inaugurat, el 10 de juny, per la vicepresidenta primera del Govern d’Espanya, Maria Teresa Fernández de la Vega, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la consellera de Treball, Mar Serna. I va ser clausurat, l’11, per Sara Berbel, Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, i Mònica Geronès, Subdirectora General de Programes d’Igualtat entre Dones i Homes en el Treball.

El Congrés va comptar amb la presència d’un important nombre de persones expertes en comunicació, lideratge i tecnologies de la informació aplicades a l’activitat empresarial i professional. Entre les convidades, es trobava una bona representació de Dones en Xarxa.

La presidenta del Consell Assessor de Dones en Xarxa i diputada al Congrés, Lourdes Muñoz, va dinamitzar la conferència Les xarxes com a estratègia d’apoderament, en la que també va participar una de les fundadores de Dones en Xarxa, la periodista i presidenta de Mujeres en Red Montserrat Boix.

Conjuntament amb Patricia Araque, d’Ellas 2.0; Marisa Soleto, de Fundación Mujeres; i Elizabeth Trallero, de l’European Women’s Management Development Network d’Espanya, van parlar sobre com les xarxes són un valuós intrument de gestió del coneixement, de generació d’oportunitats de negoci i de dinamització de contactes.

La representació internacional la van aportar Petra Qvist, de la Coalition of Finnish Women’s Associations, i Antoinette Rüegg, de la Federation of Business and Professional Women. Es va concloure que l’ús i el posicionament en xarxes professionals permet enfortir els lligams entre les dones, la seva visibilització i la seva participació com a agents actius de canvi.

Una mica més tard, la presidenta de Dones en Xarxa i escriptora, Gemma Lienas, va dinamitzar la conferència Noves Publicacions del Departament de Treball, durant la qual es van presentar dos llibres que ofereixen claus per a la millora i l’aprofitament de les competències comunicatives i de lideratge de les dones.

Rosa Escapa va parlar del llibre que ha escrit amb Luz Martínez, titulat Experiències de lideratge de dones directives. I Estrella Montolío, va fer el mateix amb la seva publicació, Estratègies de comunicació per a dones directives. Totes les assistents a aquesta conferència es van poder emportar un exemplar gratuït de cadascun d’aquests llibres.

Amés d’aquestes i més conferències, el Congrés va comptar amb un espai 2.0 amb ordinadors per a les persones assistents, stands de diferents associacions de dones i una zona Speaker’s Corner on es van recollir testimonis tant d’assistents com de ponents.

El She Leader 2.0 es va poder seguir en directe a través de la web www.sheleader.cat, on també es pot consultar la declaració final del congrés.

Podeu veure més fotos del Congrés a la galeria de Flickr de Dones en Xarxa. I, a continuació, teniu el vídeo:


PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket