divendres, 29 de juliol del 2011

Alicia Domínguez i Klaudia Álvarez parlaran sobre el #15M al VII Còctels & Blocs

divendres, 29 de juliol del 2011
Durant el passat mes de maig, Dones en Xarxa va seguir molt de prop la manifestació del #15M i el desenvolupament dels moviments ciutadans, àmpliament seguits i recolzats a través d’Internet, #democraciarealya, #nolesvotes, #spanishrevolution, #catalanrevolution, #acampadasol i, especialment, #acampadabcn.

Sobre aquesta última concentració, que es va perllongar durant molts i molts dies, la nostra associació va realitzar dos reportatges, publicats el 19 i el 21 de maig, i titulats La veu de les dones a l’#acampadabcn .

Després de cercar a les xarxes socials, especialment a través de Twitter, a dones que estaven participant activament en l’acampada, ens vam desplaçar a la Plaça Catalunya de Barcelona per preguntar sobre els motius d’aquestes reivindicacions i recollir diverses opinions al respecte.

Vam parlar amb l’Anna Lara (@nitry), la Sílvia Martínez (@silviamartinez), l’Anna Fernández Mora (@anafmora), l’Ire (@luciernagazul), la Nora Ferreiros (@nferreiros), la Carmen López (@Lachicafriolera), l’Anna Brullet (@annabrullet), la Berta Muntaner, l’Esther Lorente, la Paula Ustarroz (@infoviudas), l’Anna García, l’Anaïs Franquesa, la Cristina Delgado, la Rebeca Conde, i amb moltes altres dones.

Totes elles van compartir amb nosaltres la seva experiència a l’acampada des d’un punt de vista femení i van demostrar esperit crític, preocupació pels drets de la ciutadania, i voluntat de participar en un canvi social que ja havien anunciat les revolucions esdevingudes al nord d’Àfrica.

Per tal d’avaluar el que aquests moviments han aconseguit i esbrinar quins són els reptes que encara queden pendents, Dones en Xarxa ha volgut convidar al VII Còctels & Blocs a dues dones "indignades", l’Alícia Domínguez, que va participar activament a l’acampada de Barcelona, i la Klaudia Álvarez, que forma part de la plataforma ¡Democracia Real Ya!, que ens parlaran, a títol personal, de la seva experiència.

Si voleu venir a escoltar-les, apunteu-vos aquesta cita a la vostra agenda: dijous, 8 de setembre, a partir de les 19 hores, a la Cocteleria Milano (Ronda Universitat, núm. 35) de Barcelona.

Com sempre, les begudes aniran a càrrec de cadascuna de les participants i Dones en Xarxa procurarà el pica-pica. Per confirmar la vostra assistència, envieu un e-mail a donesenxarxa@donesenxarxa.cat amb assumpte VII Còctels & Blocs, o responeu a través de l’esdeveniment que hem creat a Facebook.

Amés, a les dones que no puguin assistir presencialment a la trobada les animem a què enviïn les seves preguntes a les ponents i les seves pròpies opinions sobre el #15M a través del formulari de comentaris d’aquest article i del mur de l’esdeveniment de Facebook. Les recopilarem en un article que publicarem properament i, per suposat, també les exposarem durant la celebració del Còctels & Blocs.

PUBLICAT A DONES EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket