dimecres, 30 de març del 2011

Isabel Segura repassa la història de Sant Adrià a través de les aportacions de les seves dones

dimecres, 30 de març del 2011
Ahir, 29 de març, la Sala d’Actes de la Biblioteca Font de la Mina va ser l’escenari de la presentació del projecte Dones de Sant Adrià, itineraris històrics , un dels actes emmarcats dins les commemoracions del Dia Internacional de les Dones d’enguany a Sant Adrià de Besòs.

La Regidora de Polítiques de Gènere del municipi, Isabel Marcuello, va ser l’encarregada de presentar el projecte, que ha estat curat per la historiadora Isabel Segura amb les aportacions de les santadrianenques, entre elles membres de les entitats de dones del muncipi com les Adrianas i el Grup de Dones Iris, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Sant Adrià.

Sant Adrià, espai d’origen és una mostra de fotografies i un recull d’experiències de les dones del municipi que pretèn convertir-se, properament, en un llibre, i que té per objectiu donar valor al paper de les dones en la construcció de la ciutat.

El projecte és, per tant, un repàs a la història de Sant Adrià des d’un punt de vista femení i s’articula, va dir Segura, en treis eixos fonamentals: treball domèstic, treball remunerat i institucions públiques, delimitant un recorregut històric de la participació de les dones en la societat des de l’àmbit privat fins el públic.

Segura va mostrar fotografies vintage d’indrets tant representatius com el Riu Besòs o el Centre Polidor, i imatges de les dones a l’escola, a la bugaderia o a les fàbriques tèxtils, entre altres.

També va destacar que Sant Adrià va ser un dels primers municips espanyols en comptar amb una dona regidora, concretament Erminia Roca Salvador al 1936, i que van haver de passar 43 anys per tornar a trobar regidores, específicament dues, a l’ajuntament del municipi. Una d’elles, la Mª Àngels Rosell, era present a l’acte.

Durant la cloenda de la presentació, Marcuello va voler enfatitzar la importància de la incorporació de la dona en les institucions públiques, afirmant que han estat elles les que han incorporat en l’agenda política temes tant necessaris com l’abordatge de la violència de gènere o la lluita pels drets sexuals i reproductius de les dones.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte a la Galeria de Flickr de Dones en Xarxa.

PUBLICAT A DONES DE SANT ADRIÀ EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket