dimecres, 9 de març del 2011

Les badalonines commemoren el 8 de març amb cites de dones

dimecres, 9 de març del 2011
Ahir, 8 de març, al voltant de les 6 de la tarda, els badalonins i les badalonines van sortir al carrer per commemorar el Dia Internacional de les Dones, diada que reivindica la lluita per la igualtat i que, enguany, celebra el seu centenari.

A l’escenari que es va improvitzar a la Plaça de la Vila van pujar una trentena de dones, que van llegir cites de famoses polítiques, filòsofes, escriptores i altres personalitats femenines escrites, com no podia ser d’altra manera, en papers de color lila. Virgina Woolf, Mª Aurèlia Capmany, Barbara Walker i Gemma Lienas van ser alguns dels molts noms que es van mencionar.

Els noms de les dones també van ser presents en els cartells reivindicatius que mostraven algunes participants en l’acte: Frida Kahlo, Mari Castillo, Chelo Martínez, Carmen Llull, Rosalía de Castro, Madame Curie i las dones de Ciudad Juárez foren algunes de les escollides.

Paco Escudero, coordinador del Centre de Recursos i Assesorament de les Dones (CRAD) de Badalona, va agraïr a totes les relatores la seva participació. A continuació, la Regidora d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, Paquita Teruel, va presentar la lectura del manifest, de la qual es va encarregar l’alcalde del municipi, Jordi Serra, que va convidar a les membres del Consell de les Dones de la ciutat a acompanyar-lo en l’escenari.

L’acte va concloure amb aplaudiments de totes les persones assistents, i una invitació a seguir participant i gaudint de la resta d’activitats que han estat organitzades per celebrar aquesta cita.

Trobareu totes les fotografies de l’acte a la Galeria de Flickr de Dones en Xarxa.


PUBLICAT A DONES DE BADALONA EN XARXA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket